То не може ни мајка да воли?

Владан Батић Не очекујем никакве бурне реакције... За Влајка Стоиљковића и Николу Шаиновића не верујем ни да ће се њихове породице побунити.

Владан Батић, министар правде, конференција за новинаре

Противу затвора

Војислав Коштуница На неки начин сварио сам Хашки трибунал.

Војислав Коштуница, председник, "Репортер"

За исправан затвор

Изјаве.нет Еркондишн у ћелији Милошевића већ данима не ради.

Милан Видојевић, функционер "Слободе", "Национал"

Подели, па (се пристојно) владај

Зоран Ђинђић Онај ко мисли да може да подели Америку и Европу на нашем питању, њега је поздравио Милошевић.

Зоран Ђинђић, премијер, конференција за новинаре

Шта је логично, шта нам треба

Соња Бисерко Политика условљавања коју САД воде према Србији је логична... Мислим да је значајно то условљавање утолико што ипак тера на неки ред у смислу неких приоритета који су неопходни у овом друштву како би се дошло до тих жељених помака на економском и на политичком плану.

Соња Бисерко, Хелсиншки покрет за људска права, "Б92"

Ми пропадамо медијски

Зоран Ђинђић Значи, данас нам свет каже – ви сте одлични, имате шансу. Међутим, ми као Србија, кажемо – не. Завладала је нека малодушност и цинизам. Кад се погледају наши медији, изгледа да живимо у земљи која пропада.

Зоран Ђинђић, премијер, "Време"

Уједињене црногорске нације

Мило Ђукановић За сад, добро је да је Кофи Анан сигуран – не тражи се његово мјесто, ако сам добро разумио.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, о најави Либералног савеза да ће тражити "место премијера и још много тога у влади и још много тога ван владе"

Демократски постмодернизам

Љуба Поповић Мислим да су људи који сад воде политику јако далеко од културе. Комунизам је у почетку захтевао социјалистички реализам, док му је требао, а сада је обратно: сада постмодернизам буја зато што му треба држава. То је експеримент и то је врло битно, он треба да постоји, али људи који га спроводе, не могу да се понашају фашистички... Узмите за пример Музеј савремене уметности на Ушћу. На пет спратова су говна, која су могла да стану на један спрат, а да оно што вреди у нашој култури остане на осталим спратовима.

Љуба Поповић, сликар, "НИН"

Само да баци љагу

Изјаве.нет Обезглављен леш ипак сачувао кече.

Дуга, коментар о масакру у Рачку

Само да баци љагу

Изјаве.нет Невероватна је та опсесија да се верује да свету одговара да овде стално траје рат. Па, то је прескупо!

Хуго Клајн, саветник у холандској амбасади, "Репортер"

Јачи смо него суд(бина)

Изјаве.нет Нећемо дозволити да се недобронамерни појединци, и они који иза њих стоје, монтираним судским пријавама и измишљеним кривицама поигравају са судбином фабрике... Нека нас оставе на миру да радимо и стварамо.

Кикиндске, реакција Управног одбора фабрике "Тоза Марковић" на захтев Тужилаштва за спровођење истраге против директора Дмитра Шегрта

Математичка коректност

Небојша Пајкић Из које науке долазе термини екстрем, коректност и круг? Терминологија круга и терминологија која овде покушава да се дефинише произилази из техничких наука које се базирају на математици. Да ли учесници трибине схватају да је балистичка терминологија која се тиче односа аналитике и тригонометрије базирана на специјалној радионици Пентагона и да то нема никакве везе с политичком расправом?

Небојша Пајкић, драматург, питање упућено председнику "Београдског круга" Обраду Савићу, на трибини о "Политичкој коректности"

Први и у првој љубави

Шабан Бајрамовић Па, ја сам био први светски човек ономад у Ниш. Први сам возио бели мерцедес, први певао код Тита, био први на Голом отоку... Ма, каква политика, то је била моја луда глава. Заљубио сам се у једну малу из Софије, побегао из војске, па кад су ме ухватили, правац Голи оток.

Шабан Бајрамовић, музичар, "Свет"

Изазови професије

Неда Арнерић Многи редитељи не би видели голу жену да нису снимали филм.

Неда Арнерић, глумица, "Ексклузив"

Окрећи се, сине!

Љуба Поповић Увек сам волео авантуру, авантуристичке филмове и романе, да погледам стрипове, као и најобичнији и најгори порно филм, ништа мени то не смета. Немам никаквих ограничења. Вероватно спадам у људе типа Хенрија Милера који прича о филозофији, а истовремено се окрене за неким дупетом тамо и прокоментарише нешто највулгарније.

Љуба Поповић, сликар, "НИН"