Пријатељско убеђивање

Роберт Гелбард Или ћете сменити Слободана Милошевића у наредна четири месеца, односно до краја године, или ћемо то урадити ми, али нам у том случају више нисте потребни.

Роберт Гелбард, у поруци српској опозицији, према "Репортеру"

Утицај вука на бршћење коза

Милован Бојић Онима који би да обележе рођендан Клинтона, а можда и још неких лидера који су учествовали у агресији на нашу земљу, прати се сваки корак и после сваке грешке у корацима у Херцег Новом долази Гелбард и одржи кратки курс и припрети. Он је ту, а 'коза друкчије брсти кад је вук гледа'.

Милован Бојић, потпредседник републичке Владе, ТВ "Палма плус"

Ко на брду ак' и мало стоји...

Танјуг Вук Драшковић и његов Српски покрет обнове неће дуго сарађивати са групом независних економиста Г-17 и другим опозиционим снагама у Србији.

Танјуг, у својој прогнози

Мудро зборење

Владислав Јовановић Демонизација народа, као геноцидни метод, треба да буде забрањена међународним законима, као што је забрањен и осуђен антисемитизам или расизам.

Владислав Јовановић, шеф Мисије СРЈ при УН, "Борба"

Лажа и паралажа

Весна Пешић Србији су неопходне поступне и демократске промене, али и румунски метод ако то буде било потребно. Нећемо дозволити режиму да направи сукобе у Црној Гори, а ако треба, сви ћемо обући црногорске униформе, па ћемо видети како ће да изазове рат.

Весна Пешић, бивша председница ГСС-а, на митингу у Вршцу

Лажа и паралажа

Мирко Марјановић У овом говору Весна Пешић је најавила физичке обрачуне и убиства својих неистомишљеника као облик политичке борбе и као начин за уређење односа у држави и друштву. Тако нас је овај еминентни представник Савеза за промене обавестио да је тај савез терористичка организација. Добро је што смо ту информацију добили на време да би грађани који нису истомишљеници овог савеза могли да се одмах побрину за своју безбедност - да се чувају пресретања по мрачним улицама, напада хладним и осталим оружјем и тровања на седницама и у гостима.

Мирко Марјановић, премијер Србије, "Политика"

Забраните бар нешто

Ивица Дачић У овој земљи је све дозвољено.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, "БК"

Тајна служба са јавним деловањем

Љиљана Смајловић Чак и бивши обавештајци ЦИА ових дана јавно причају да се не сећају да је у скоријој прошлости нека тајна операција дестабилизације једног режима добила толико публицитета као недавна изјава ЦИА да ће рушити Слободана Милошевића, поред осталог и хакерским упадима у његове наводне тајне банковне рачуне у иностранству.

Љиљана Смајловић, новинар "Времена"

Позови М ради династије

Изјаве.нет Мислим да овде ни власт није против да се успостави династија. Проблем је само како ће се та династија презивати.

Ђорђе Филиповић, водитељ контакт програма Радио "Панчева"

Шифер, з.п. Србија

Богдан Тирнанић Данијел Шифер, наш највећи пријатељ, на прагу је другог српског брака. Је ли он особа која је у Београду нашла смирење своје еротске егзистенције? Ни случајно! Он је само човек који је пронашао Србију као земљу у којој је љубав бесплатна. Али, кошта.

Богдан Тирнанић, колумниста, "Време"

Умри мушки

Душан Михајловић Милошевић је сам себе ставио у политичку прошлост тиме што није био мушко.

Душан Михајловић, председник Нове демократије, "Блиц"

Ко може неоколонизират' онакве јунаке?

Изјаве.нет Сваки се од њих настани у Будви и ближој околини, а распитајте се који број црногорских глумаца нема нигдје ништа. Ако сте икада били у Африци видјели сте да неоколонијализам има управо овакве параметре.

Михаило Радојичић, о београдским глумцима поробљеној Црној Гори, "Монитор"

Уморан сам, страшно сам уморан

Изјаве.нет Кажем му, дај, Јово [Тодоровић, министар просвете], да причамо шта треба за децу, за школе, табле, клупе. Можемо нешто да набавимо. Па већ сам то радила за РС. А он: 'Знаш шта, Вера. Јако сам уморан и не могу сада. Хајде да причамо о факултету'.

Вера Марјановић, учесник сабора дијаспоре из Аустрије, "Репортер"

Зрбин по кратком поступку

Изјаве.нет Бомбардовање ваше земље, у којој живе веома вредни и поштени људи само је убрзало моју одлуку да постанем 'Зрбин'.

Хајнц/Јован Марте, привредник, Аустријанац и Србин из Немачке, "Танјуг"

Бели или црни маг?

Петар Луковић Претворио нас је у служинчад, дилере, препродавце цигарета и бензина, научио нас да се радујемо једном оброку дневно, успео да сваког Србина понизи и унизи правећи од њега белосветску будалу, дозволили су му његови милионски обожаваоци да нас гузи уздуж и попреко, да сваком новинарском кретену из Португалије и Пољске морам да објашњавам како Србија није једнако Милошевић и да има извесне наде, рецимо, за стотинак векова, да се вратимо у Европу којој смо - каже СПС - увек припадали.

Петар Луковић, колумниста "Ферал Трибјуна"

Најлепши континент

Димитрије Бјелица Био сам на свим континентима. Овако лепе жене као у Смедереву нисам нигде видео.

Димитрије Бјелица, светски путник и шаховски заљубљеник, тв "Смедерево"