Пет година мржње, четири године напада

Ивица Дачић Ја сам тада навукао пет година мржње Александра Вучића и четири године напада док су се међусобно ДС и СНС све то време договарале.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о прављењу београдске власти са ДС а не са СНС и ДСС 2008. године, ТВ Б92

Хипотетички сценарио који се сигурно остварује

Драган Ђилас Мој посао је да радим као градоначелник 24 сата и ја се тако и понашам. Да сам хтео да се бавим сценаријима, студирао бих сценске уметности.

Драган Ђилас, машински инжењер, о смењивању с места градоначелника Београда, "Бета"

Теслородица

Томислав Николић Данас стојимо пред спомеником подигнутим у част највећег генија кога је отхранила српска мајка и, као Богородица, поклонила човечанству.

Томислав Николић, председник Србије, откривајући споменик Николи Тесли у САД, "Фонет"

Фијатова памет, наша милијарда евра

Драган Шутановац Плате у "Фијат аутомобилима Србија" још увек се издвајају из буџета Србије. Тих око милијарду евра, колико је коштала та компанија, могли смо да инвестирамо у системе за наводњавање и запослимо више стотина хиљада људи. Сви сада говоре о штедњи, али не и ко од те штедње треба да страда.

Драган Шутановац, посланик ДС-а и бивши министар одбране, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Буди оно што ниси (геј није океј)

Ивица Дачић Не треба улазити у другу крајност и додворавати се свима њима. Зар треба да постанем геј да би то било проевропски? То ["Парадa поноса"] би било добро за земљу и то тражи ЕУ, немој да испадне да не тражи.

Ивица Дачић, премијер Србије, о геј паради, ТВ Б92

Наше ђубре је на Фарми

Ивица Дачић Постоје институције које раде свој посао. Не могу ја свуда да се укључујем. Знате, још само ја треба да будем учесник у "Фарми". Својевремено су Америци говорили да Холивуд не баца своје ђубре, јер од њега прави телевизијске серије.

Ивица Дачић, премијер Србије и министар унутрашњих послова, о медијима у Србији, ТВ Б92

Политичка математика

Милан Кркобабић Математика је ту доста сложена, али једноставна.

Милан Кркобабић, шеф одборничке групе ПУПС-а, о већини у Скупштини Београда и смењивању градоначелника Драгана Ђиласа, "Кажипрст" ТВ Б92