Пољски аеродромски тоалет

Драган Марковић Палма Тоалети не раде, а кукуруз далеко.

Драган Марковић Палма, председник ЈС, на незадовољство министра саобраћаја Александра Антића стањем тоалета сурчинског аеродрома, "Танјуг"

Преко погаче тражимо (лежећи) 'леб

Александар Вучић Извините, шта око пензија протестујемо? Због тога што треба да радимо годину или две више?! Па, ми бежимо од тога да радимо – хоћемо "лези лебе да те једем" па да раније идемо у пензију?

Александар Вучић, први потпредседник Владе, "Тешка реч" ТВ "Пинк"

У неку руку правично бомбардовање

Медлин Олбрајт Акције САД током кризе на Косову 1999, укључујући и бомбардовање, у неку руку нису биле легалне, али су биле правичне. Увек постоје начини да се изађе из слепе улице Савета безбедности.

Медлин Олбрајт, бивши државни секретар САД, "Блиц"

Воља грађана (који су у странкама)

Драган Ђилас Ја сам изабран за градоначелника не вољом странака, него вољом грађана. Ја сам на основу тога и постао градоначелник.

Драган Ђилас, смењени градоначелник Београда, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Прва диктаторска лига

Александар Вучић Приче о диктатури у Србији део су ширег политичког плана различитих лобија, политичара и тајкуна, да лажно представе Србију лошијом земљом него што јесте. За диктатуру су оптуживани и Маргарет Тачер, Шарл де Гол и Хелмут Кол - зато што је без референдума укинуо немачку марку и увео земљу у еврозону, а данас су му Немци због тога захвални.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, "Тешка реч" ТВ "Пинк"

Наша архи-пријатељица

Томислав Николић Кетрин Ештон се омакло, јер није знала да ту има наших људи који знају енглески, па је рекла да иде да се види са "својим српским пријатељима".

Томислав Николић, председник Србије, о сусрету с високом представницом ЕУ у Њујорку, према "Утиску недеље"