Студенти пешаци

Маријан Ристичевић Свако ко дође са села или из радничке породице, треба да буде позитивно дискриминисан, да му се унапред дâ одређени број поена, јер није исто кад вам је факултет иза угла и није исто када путујете дневно тамо и назад три до четири сата од куће до факултета. За та три, четири сата у току студирања што проведете у путу можете малтене и да завршите факултет.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик на листи СНС-а, "Отворени парламент"

Извини се и Михизу

Маријан Ристичевић Борис Тадић је последњи човек са тим обележјима које диктатор обавезно мора да има, кога сам ја упознао и на срећу испратио у политичку прошлост, а колико видим није одговарао ни сопственој странци, јер су га они брзо после престанка те диктатуре, кад је то дрво неслободе, како Борислав Пекић каже сломљено, како је рекао оног 9. марта, треба га ломити… Извињавам се и вама [председавајућем Скупштине], а и покојном Пекићу, јер сам био принуђен да га цитирам.

Маријан Ристичевић, посланик на листи СНС-а, о изјави Борислава Михајловића Михиза, "Отворени парламент"

Паралеле које се сударају

Борислав Стефановић Неки људи и појаве успеју сваки пут да надмаше сва чуда до сада виђена у овој скупштини. Оно што је сигурно је да се неколико универзума паралелних сударило у ситуацији када је претходни говорник говорио о високом образовању.

Борислав Стефановић, функционер ДС-а, после излагања Маријана Ристичевића, "Отворени парламент"

Чувај зубе политичких противника

Чедомир Јовановић Није нам потребна атмосфера лошег вестерна и глуматање политичара у дуелима у које једни друге позивају да би се свађали, а не да би дошли до било каквог договора. На мени су зубе изломили и већи од Вучића, и немам времена за такво политичко позориште.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о ТВ дуелу на који је Александар Вучић позвао њега, Драгана Ђиласа и Војислава Коштуницу, "Блиц"