Вучићев обрачун код навијачког корала

Александар Вучић Не волим да кажем да ће се држава обрачунати са навијачима, јер није реч о навијачима, већ о криминалцима. Држава не може то да трпи – угрожавање људи што носе Звездин или Партизанов дрес. Овде људи не смеју ни да кажу за кога навијају.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, "Танјуг"

Уместо будућности жртвоваћемо вас

Ивица Дачић Како будете урадили, тако ће и бити. Немојте да кажете сутра да смо криви ми у Београду. Зар неко мисли да ће Србија да жртвује своју будућност због десет хиљада људи? Ако Срби не изађу на изборе, биће им градоначелник Албанац. Нек' им је са срећом.

Ивица Дачић, премијер Србије, о поновљеним локалним изборима у (северној) Косовској Митровици, РТС

Из Дивљег запада у питоми исток (кад звиждуци не утихну)

Ивица Дачић Као да смо сад изненађени да постоје мафијашке и криминалне групе, а годинама и деценијама уназад се сви удварају тим групама. И моја партија је водила понекад политику удварања национализму и шовинизму, јер је то било модерно и популарно када требају гласови. Нико од политичара неће да му се звижди на стадионима, али Србија није Дивљи запад и мора да се уведе ред.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, "Бета"

Захваљујући нама сви све знају

Александар Вучић Немам шта да кријем. Сви у свету знају ко је и шта радио у Косовској Митровици. Наше службе су добро радиле и имају све информације које су им потребне, и такве информације имају сви они који и треба да их имају.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, о инцидентима на локалним изборима на северу КиМ, "Танјуг"