Радку није имао ко да отписује (из малог у великог Хитлера)

Радко Полич Писао сам Слободану Милошевићу, док је све било у ваздуху, да га ја, човек, Радко Полич, Југословен рођен у Словенији, молим и да ако треба дајем и живот само да не дође до распада земље и до рата. Кад је почео рат [1991], послао сам му телеграм: "Мали Хитлеру, стани! Мали си, јер и кад станеш на прсте не можеш бити велики, али после овог рата бићеш већи од Хитлера, и то сто пута, јер си послао свој народ у рат."

Радко Полич, словеначки глумац, "Блиц"

Титаник од папира

Љубомир Симовић Ми смо лоше стање у држави објашњавали и оправдавали "глобалном економском кризом" и "транзицијом". А било је очито да би наше стање и без те кризе и транзиције било овакво какво јесте, и да би наш "Титаник", овакав какав је, и у акваријуму доживео бродолом.

Љубомир Симовић, српски писац и академик, поводом своје књиге "Титаник у акваријуму", "Блиц"

Министри у служби економске кризе

Борислав Стефановић Невероватна лаж је да је Демократска странка отпустила 400 хиљада људи. [У Србији је] 200 хиљада људи отпустила економска криза и министри за који су то били одговорни - Расим Љајић, Млађан Динкић и Ивица Дачић. Сада СНС спрема 600 милиона евра [отпремнина] да отпусти још 100 хиљада људи.

Борислав Стефановић, члан председништва ДС-а и шеф посланичког клуба ДС-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Вечерња школа за прве потпредседнике (владе)

Оља Бећковић Када је Александар Вучић лансирао оно његово "ако ме питате", сви сте то примили. Јесте ли имали курс на коме се то учи? Имали смо то и раније, када су сви говорили као Ђинђић.

Оља Бећковић, ТВ водитељ, питање потпредседнику СНС-а Братиславу Гашићу о првом потпредседнику владе и председнику СНС, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Мој Драган (Ђилас) је голман

Борислав Стефановић Велики број странака чека у реду Српске напредне странке, а Александар Вучић, као тренер, гледа ко ће јаче да шутне лопту на гол Демократске странке.

Борислав Стефановић, председник посланичког клуба ДС-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Када Југовића ухвати СПО-носталгија

Александар Југовић Да је Србија следила политику СПО-а, сада бисмо били у ЕУ. Ми смо први запевали "Боже правде" и први стали пред двоглавог орла. Снага СПО-а види се и по томе што је Борис Тадић изгубио изборе [2012. године] када се окренуо против нас.

Александар Југовић, потпредседник СПО и шеф посланичке групе СПО-ДХСС, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Хроничан недостатак муниције (и хране)

Зоран Кесић Опет бих гађао ТВ "Бастиљу"... Ал' нема јаја сад!

Зоран Кесић, водитељ, у разговору с бившим вођом "Отпора" Срђом Поповићем, о гађању јајима зграде РТС-а током протеста 1996/97, ТВ "Б92"

Научно-фантастична држава

Томислав Николић Србија је држава решења, а не проблема, мира, а не сукоба, договора и толеранције, Србија је држава будућности.

Томислав Николић, председник Србије, на почетку обележавања градње гасовода "Јужни ток" кроз Србију, РТС