Велика и мала Русија

Ђорђе Вукадиновић Ако су више пута Немци и Аустријанци били већи Хрвати од Хрвата и Американци већи Албанци од Албанаца, фигуративно говорећи, онда се и од Руса може очекивати да буду већи Срби не од Срба, већ од српских руководстава.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Знамо ми са овцама

Ивица Дачић Просто бих замолио све да нас оставе на миру са тим душебрижништвом да ли се окрећемо Русији, Кини итд. Још је Тито својевремено говорио да је најјаче и најбоље јагње које сиса код више оваца.

Ивица Дачић, премијер Србије, после конференције у Букурешту о улагањима Кине, "Око" РТС-а

Турско братство и НАТО јединство

Александар Чепурин Била би потпуна глупост да неко из Србије моли за чланство у НАТО. Он је створен против Совјетског Савеза, којег одавно нема. Или стварно желите да ратујете у Ираку, Либији или Сирији? Или хоћете да се само збратимите са Турском, која је члан НАТО?

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о могућем чланству Србије у НАТО као "црвеној линији" за Русију, "Бета"/"Танјуг"

Шалтерске земље

Ивица Дачић Србија је изгледала релативно скромно у односу на "велику љубав" према Кини коју су исказивале друге земље. Толики је ред пред "шалтером" Кине, и Русије.

Ивица Дачић, премијер Србије, о конференцији у Букурешту о улагањима Кине у (ценралној и источној) Европи, "Око" РТС-а

Омиљени опозиционар свих режима

Вук Драшковић Да се рецимо Вучић и СНС залажу за чланство Србије у некаквој азијској унији, били бисмо жестока опозиција.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о сарадњи са владајућих СНС-ом и Александром Вучићем, "Данас"

Кад Вук дуне и НАТО ватру суне...

Вук Драшковић Уплашили смо ДБ и поновним захтевом за отварањем тајних досијеа и предлогом да Влада почне преговоре о чланству Србије у НАТО. Њихов стратешки циљ је да нестану СПО и Вук. Мој стратешки циљ је да нестану они.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Данас"

Ко би претпоследњи, неће бити први (српске банана земље)

Александар Чепурин Да ли сте видели медијску анкету о популарности страних политичара у Србији? Ако нисте, онда вам нећу рећи ко је први. А претпоследњи је тај на којег сте вероватно мислили. То је као мода. Најпре то неко ради свесно, а онда се појави много њих који трче за њим надајући се банани.

Александар Чепурин, амбасадор Русије у Србији, на питање бившег градоначелника Цетиња Александра Алексића о могућности заустављања прикључења Црне Горе НАТО, "Бета"/"Танјуг"