За Брисел/Еуропу спремни

Ведрана Рудан Да ли су Хрвати случајно пре шездесетак година били злочинци? Такво је време било? Да је то истина, не би данас фудбалер неандерталац коме је коефицијент интелигенције мањи од броја ципела позивао на клање.

Ведрана Рудан, хрватска књижевница, о повицима "За дом спремни" фудбалера Јосипа Шимунића и хрватских навијача, "Блиц"

Квадратура (опозиционог и државничког) круга

Ненад Прокић Да сам на месту СНС-а, помогао бих организовање опозиције - као што је Ататурк организовао опозицију у Турској да жестоко критикује оно што није добро. То је државничка особина. Али данас нема државника, јер нема ни држава. Светом владају финансијска тржишта.

Ненад Прокић, драмски писац и професор ФДУ, "Између два петка" Радио Београда 1

Кап Стерије, па две капи Хамурабија

Ненад Прокић Стерија је у "Родољупцима" написао: "Сам’ да се није тол’ко крало". Баналне крађе су овде ушле у срж државе, која је највећи криминалац. То се не може решити ни кроз институције којих нема, ни кроз једног човека којег има. Нама не треба реформатор, него неки Хамураби - да нас одвикне од завлачења руке у туђ џеп.

Ненад Прокић, драмски писац и професор ФДУ, "Између два петка" Радио Београда 1

Домаћи задатак оверен страним печатом Брисела

Ивица Дачић Не намештам хапшење Млађана Динкића, нити измишљам афере о њему. Хапси полиција, а не ја. Национална штедионица је на списку 24 спорне приватизације и њихово расветљавање су захтев Европске уније.

Ивица Дачић, премијер и министар унутрашњих послова Србије, "Блиц"