Другачија будућност нема алтернативу

Александар Вучић Данашњим отварањем преговора са Европском унијом грађани Србије су добили будућност другачију од оне коју су имали пре неколико месеци.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, у Бриселу, „Танјуг“

Нетржишни вишкови

Емир Кустурица Новац који зарађујем не користим за кокаин и за курве, већ за унапређење социјалног оквира у којем се налазим. То је као мала држава која се суфинансира својим вишковима, а то тржиште не може да ти врати.

Емир Кустурица, режисер, „Блиц“

Проблем смо зли ми

Александар Вучић На нашем путу у ЕУ нису проблем наводно “зле комшијске земље” или Немачка него ми сами, очекивање да други морају да реше наше проблеме и да ће нам решења пасти са неба.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, РТС

Ко признаје пола му се титуле додаје

Александар Вучић За разлику од многих политичара у Србији који се понашају као да су увек у праву, ја се не стидим да кажем да сам се варао. Грешио сам. Нисам био у праву. Иако није лако, ја признајем своје заблуде.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, на питање како је „националиста са идејом о Великој Србији постао еврофанатик“, за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, РТС

Није срамота бити другачији (фанатик)

Александар Вучић То је био процес. Није да се једног јутра пробудиш и једноставно кажеш – ја сам другачији.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, на питање како је „националиста са идејом о Великој Србији постао еврофанатик“, за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, РТС

Сваки дан би Србин био

Александар Вучић Сви они су дошли и у суперлативу говорили о Србији. Они рачунају на Србију у будућности. То је велика тековина за грађане Србије. Данас смо били сви поносни на своју земљу и на нашу тробојку у Бриселу. Данас је много лепо било бити Србин и грађанин Србије овде у Бриселу, што није увек случај.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, о почетку преговора са ЕУ, РТС