Руска сиротињо и Бараку Обами си тешка

Дмитриј Рогозин Друже Обама, а шта урадити онима који немају ни рачуне, ни имовину у иностранству? Или о томе нисте размишљали?

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Руске федерације, на информацију да му је замрзнута имовина у САД због кризе у Украјини, на „Твитеру“

Једрење на леду

Чедомир Јовановић Већ сам носио бакљу идеје за коју се мислило да је пропала. Пењао сам се на планине које се тешко освајају. Покретао сам предузећа за које се мислило да немају будућност. Пловио сам морима по најгорим временима. Почињао сам из почетка кад су сви мислили да је крај. Ако ћемо право, ја то најбоље знам да радим.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП, после неуспеха (3,35 %) на ванредним парламентарним изборима, „Блиц“

Пословна понуда за пратиље

Александар Вучић Желим да честитам свим нашим политичким противницима на резултатима које су постигли и да кажем како смо спремни да многима пружимо руку, да желимо да разговарамо и сарађујемо, да ниједног тренутка никога нећемо ни ниподаштавати, а камоли покушавати да понижавамо због оваквог изборног резултата. Напротив, желимо да чујемо њихове идеје.

Александар Вучић, председник СНС, о (не)успеху опозиционих странака на ванредним парламентарним изборима, портал СНС

Године тешког преживљавања

Владимир Гоати Странке које нису прошле цензус суочиће се са губитком финансирања из буџета и од сопствених донатора, па ће им бити тешко да преживе до наредних избора. Ако и преживе, неће имати велике шансе на следећим изборима због осипања чланства. Једина шанса је да се уједине странке са сличним програмом.

Владимир Гоати, политички аналитичар, о неуспеху странака ДСС, УРС, ЛДП итд. на ванредним парламентарним изборима, „Шта радите, бре“ РТС-а

ППВ скенирање и таблоидна индукција

Цвијетин Миливојевић Вучићу су биле доступне информације, јер је био координатор свих служби безбедности. Одатле потиче огроман део његове моћи на основу које је перфектно одрадио кампању. Све политичке противнике је имао на скенеру и све афере биле су на неки начин индуковане од стране Александра Вучића. Да не будем грешан према Вучићу, добар део лидера странака је себе намештао да буде уцењен.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, о победи коалиције око СНС на парламентарним изборима, „Речено и прећутано“ Радио Београда 2

(Таргетирани) фикуси и фикуси увеоци

Ђорђе Вукадиновић ДСС и ЛДП су у последње две године пристали да буду Вучићеви „електрични зечеви“ и хајкали су на изборе. [...] Дакле, не исплати се бити фикус, омиљени опозиционар власти - што су на својој кожи осетили ЛДП и ДСС, а замало и Борис Тадић. Али не ваља бити ни права опозиција, јер те сваког дана „таргетирају“ и „развлаче“ по таблоидима, као што је прошао Ђиласов ДС. Готово нема добре опције.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, о победи коалиције око СНС на парламентарним изборима, „Речено и прећутано“ Радио Београда 2

Безуби коалициони партнер (У служби господара Вучића)

Цвијетин Миливојевић Синоћ смо видели невероватну ситуацију да Ивица Дачић, лидер странке која је добро прошла на изборима, уместо да слави – потрчи до Вучића да му се поклони и безусловно понуди своје добре услуге. Пазите, он је из позиције премијера дошао у позицију да брже-боље оде до Вучића и да му се понуди, да то којим случајем пре њега не би урадио Тадић.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, „Један на један“ РТВ-а