Косово је најскупља европска реч

Предраг Симић Неке чланице ЕУ још нису признале Косово, јер свака има своје Косово. Оно се на грчком вероватно изговара као „Северни Кипар“, на румунском „Трансилванија“, а на мађарском „Ердељ“. Да не идем даље, али мислим да су 2008. очи свих сепаратиста биле уперене у косовски преседан.

Предраг Симић, професор ФПН, поводом одвајања Крима од Украјине, РТВ

Не узимај му име без велике иницијативе

Михаило Меденица Ако до тебе стигне абер о иницијативи за промену имена неким од највећих светиња (не твоје име да мењамо, далеко било) знај да сам ја иницијатор: Високи Вучићи (Дечани); Алекови ступови (Ђурђеви); Алекница (Студеница)...

Михаило Меденица, колумниста, обраћајући се Александру Вучићу у тексту „Ацо, извини! Био сам млад, ћелав и глуп“, „Недељник“

Има ли Срба у Скупштини?

Војислав Коштуница Тај српски глас, у чијој су основи наш добро познат критички став према европским интеграцијама и идеја политичке неутралности, изборном вољом грађана више неће моћи да се чује у Скупштини Србије. Апсолутна већина је на изборима одлучила да Србија пође путем који прети да је претвори у неку врсту колоније Вашингтона и Брисела, и да угрози њену слободу.

Војислав Коштуница, подносећи неопозиву оставку на место председника ДСС-а због неуласка странке у Скупштину, РТС

Присаједињење КиМ-а и Крима

Владимир Путин Сами су [западњаци] то писали, трубили о томе по целом свету, натерали све да то признају, а сад негодују. Због чега? Деловање Кримљана потпуно се уклапа у ту, да тако кажем, инструкцију. Због нечега се оно што је могуће Албанцима и Косову (а ми се према њима односимо с уважавањем), забрањује Русима, Украјинцима и кримским Татарима на Криму.

Владимир Путин, председник Русије, у говору о присаједињењу Крима Русији, „Факти“