Вашингтон и Брисел (српским) сузама не верују

Томислав Николић Већина грађана није заборавила и опростила, можда би неко то и учинио - али нисмо чули макар искрено извињење. Када бисмо уз имена хиљада невиних жртава сазнали име макар једног кажњеног џелата, наредбодавца или извршиоца, било би нам лакше. Чудан смо народ ми Срби, можда бисмо већини и опростили.

Томислав Николић, председник Србије, у Варварину поводом 15-годишњице НАТО бомбардовања, "Танјуг"

Замало па идеално

Миодраг Зец Са становишта политичара, наш народ има бескрајно „лепих“ особина – трпељивост, заборавност итд, али и једну „незгодну“ навику – сваког дана мора нешто да једе. Кад би гласача од те навике одучили, то би било идеално.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Сарапин проблем“ на ТВ „Студио Б“

Зверање и отимање

Миодраг Зец Рекао сам нашем пословном свету: „Боље је мање, а дуже. Шта ће вам сада две милијарде, а сутра 20 година затвора? Да ли можете да изађете на улицу па да вам грађани кажу – добар дан, а не да гледају како ће вам каменом разбити главу или нешто отети“?! Од друштва правимо зверињак у коме се нико не осећа добро.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Сарапин проблем“ на ТВ „Студио Б“

(По)грешан човек

Дарко Шарић Дрога није моја. Не осећам се кривим, ни мрава нисам згазио. Од имовине немам више ништа - сада ме издржава држава. Ја сам српски држављанин, али су ме се сви одрекли, судећи по политичарима. Имао сам и словачко држављанство, али мислим да га више немам. Све тачке оптужнице су обједињене у једну велику лаж.

Дарко Шарић, нарко бос, на првом појављивању пред Специјалним судом у Београду, „Блиц“