Широко им опозиционо поље

Небојша Стефановић Ово је већ трећи или четврти коментар из СПС на ову тему и зато ћу председнику и Председништву странке предложити да СНС формира владу без социјалиста. Пошто су заинтересовани да нам држе лекције, нека иду у опозицију. Србија неће пропасти без социјалиста у власти.

Небојша Стефановић, потпредседник СНС, на изјаву Новице Тончева (СПС) о (не)уласку у владу,„Блиц“/„Јужне вести“

Дедињска комуна

Миодраг Зец У Србији „левица“ живи на Дедињу, а „десница“ у Раковици.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Општа (словенска) места

Ивица Дачић Ми, словенске душе, волимо да причамо о најопштијим стварима, а од општих ствари до реализације каткад прођу године.

Ивица Дачић, премијер Србије у техничком мандату, на отварању изградње другог колосека пруге Београд-Панчево финансиране из руског кредита, „Ало“

Пријатељи на старој адреси (и мир у свету)

Томислав Николић Србија наставља да се подиже из пепела деценијског заостајања захваљујући пријатељству са скоро свим државама и народима у свету. Ми нудимо пријатељство, а непријатеље нека траже на другој страни, лако ће их наћи. Свет је велик и разнолик, и Србија свуда има пријатеље, али не треба да се меша у свађе великих земаља.

Томислав Николић, председник Србије, на отварању изградње другог колосека пруге Београд-Панчево финансиране из руског кредита, „Политика“