Помоћ унесрећенима (увек има места за горе)

Миша Ђурковић Странци сада хоће да се похапсе највећи број српских тајкуна да не сметају мултинационалним компанијама. Немам лепе речи за улогу тајкуна у последњих 10-12 година. Али, ако је Хрватска ухапсила Санадера, а Тодорићу је помогла да у Србији купује земљу и политичаре - требало би од тога нешто да научимо. Мислим да би Србија овим нашим несрећним тајкунима требало да помогне да не бисмо постали колонијална земља.

Миша Ђурковић, сарадник на Институту за европске студије и аутор књиге „Тајни коридори моћи“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Подруми Брисела (рукописи ЕУ не горе)

Миша Ђурковић Наши политичари мисле да у тренутку када су на власти и заврше нешто као што је Бриселски споразум [са Приштином], да добијају легитимитет да овде раде шта хоће. А онда ће после неколико година да се деси оно што се данас дешава са ДС-ом, а ускоро и са СПС-ом. Кад им истекне рок трајања, то се вади из фиока. За две-три године то можемо очекивати са онима који су сада на власти.

Миша Ђурковић, сарадник на Институту за европске студије и аутор књиге „Тајни коридори моћи“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Ништа чули, нешто видели (пред циљном стрмином)

Иштван Пастор Ништа ново од Вучића нисмо чули, чули смо оно за шта смо убеђени да одговора стварности. Сигурно је да ова ситуација у Србији није настала протеклих годину дана. Сада је стрмина превелика, руксак претежак, почињу нам пуцати лигаменти и ограничени смо што се тиче маневарског простора.

Иштван Пастор, председник СВМ, после разговора са председником СНС о новој Влади Србије, РТС

Или је немир, или је страст

Новак Ђоковић За мене је играње тениса љубав, забава и уживање. Када будем осетио да тих ствари више нема, повући ћу се. Не играм због новца и славе, за мене је тенис страст.

Новак Ђоковић, тенисер, у емисији „Che tempo che fa“ на италијанској RAI3, Б92

Голуб пресретач

Милош Земан То би чак и за мене, а ја нисам „јастреб“, била некаква врста црвене линије да се покуша анектирање источног дела Украјине. Тада бих се од „голуба“ претворио у човека који се залаже за веома оштре санкције ЕУ и [...] да, на пример, НАТО снаге уђу на украјинску територију.

Милош Земан, председник Чешке, о могућности интервенције Русије у Украјини, „Танјуг“

Вртић за велику децу

Сергеј Лавров Савремени свет није обданиште у ком постоје неки васпитачи, који изричу казне по сопственом нахођењу.

Сергеј Лавров, министар спољних послова Русије, у „Гардијану“ о сукобима ЕУ и САД са Русијом поводом Украјине, Б92

Одлучно са непознатима (и мудрима)

Александар Вучић Позвао сам господина Дачића као шефа листе. Кога ће он да доведе, то је његова ствар. Позвао сам онога ко је био носилац листе „Ивица Дачић - одлучно, мудро...“; не знам како се зове. Њега сам позвао.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о новој Влади Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а