Кључар државне касе

Александар Вучић Наша држава је све време лагала наш народ, купујући лажне јахте и лажне виле, а при томе је стање наших јавних финансија јадно. Минус у државној каси је 1,4 милијарде евра. Да бисте знали колико је то много - 10 посто [годишњих издвајања] за пензије је 300 милиона евра, а 10 посто плата у јавном сектору је 200 милиона. Нама, дакле, треба двеста плус триста, па пута три.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, на Главном одбору странке, РТС

Јупитера ми...

Мирослав Лазански Прави се реприза Кубанске кризе, када Кенеди и САД нису могли да живе са совјетским ракетама на Куби. Власт у Кијеву може да буде и пројупитеровска и промарсовска, али са становишта руске безбедности не сме да уђе у НАТО ако жели да остане у овим границама – изузимајући Крим.

Мирослав Лазански, новинар и војнополитички коментатор „Политике“, о украјинској кризи, „Око“ РТС-а

Чувар(и) реткости и драгоцености

Александар Вучић Желимо да покажемо да ћемо чувати опозицију као мало воде на длану.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, на Главном одбору странке, „Политика“

Историја, он и ми

Никола Селаковић Само се стрпите, саслушаћете најбољи експозе једног мандатара за састав владе и чути одговоре на многа Ваша питања.

Никола Селаковић, потпредседник СНС, о Александру Вучићу у реплици Борку Стефановићу (ДС), „Упитник“ РТС-а

Немам! Када ме убеде да имам, не дам!

Александар Вучић Плате више неће моћи да се добијају из државне касе за сат или два посла на дан. Убијте ме, вешајте ме на Теразијама, не дам више народне паре.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, на Главном одбору странке, B92

Сеча дневница (и комбинација)

Александар Вучић Није држава крава музара. Е, сада ћемо све „комбинације“ да „сечемо“. Сви ће да буду љути и незадовољни, а ја сам срећан због тога јер правимо темеље нормалне и уређене државе. Више нема дневнице од 2.500 динара када идете у Лепосавић, јер је Лепосавић Србија и тамо ћете да идете за џабе, као из Лепосавића у Београд.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, на Главном одбору странке, РТС

Даље нећемо моћи (Вучић или пропаст)

Томислав Николић Вучић зна да одабере људе. У најтежим могућим условима влада има изванредну шансу да успе, а ако, не дај Боже, не успе – не знам како ћемо даље.

Томислав Николић, председник Србије, уочи формирања нове Владе Србије, „Фонет“

Једноруки Џек

Милан Милошевић Интелектуалци на саветничким местима су незаменљиви. Међутим, има једна анегдота за једног америчког председника, чини ми се Трумана, који је питао немог саветника за мишљење о неком проблему, а онда му је он рекао у једну руку би требало бити овако у другу руку би требало урадити супротно. Онда је Труман рекао - у следећем мандату узећу ратног војног инвалида без једне руке за саветника.

Милан Милошевић, новинар и аналитичар, РТС