Понуда која се не одбија

Владимир Путин Уколико постанете радикалан исламиста и пожелите да вам направе ритуално обрезивање, дођите у Москву. Ми смо мултирелигијско друштво. Ми имамо специјалисте за то питање, а ја ћу лично препоручити да операција буде извршена тако да после ништа не израсте.

Владимир Путин, председник Русије, француском новинару у Бриселу, „Sense“/Б92

Ми невини, они наивни

Зоран Ђинђић Ово је шанса за улазак на ново тржиште које је још невино и то је узбудљив посао.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, на конференцији "Како успети у Србији"

Ми невини, они наивни

Зоран Ђинђић Србија је исто толико непоуздана колико и Швајцарска...

Зоран Ђинђић, премијер Србије, на новинарско питање о "поузданости за инвестирање", у Бриселу

Да не пожелиш таквог кума

Драгољуб Марковић Зоран и ја смо били, вероватно смо и данас, одлични, да не кажем и најбољи пријатељи. Дружимо се пуно година, можда већ петнаест, седамнаест. Једино што сам од Зорана добио јесте главобоља и невоље.

Драгољуб Марковић, власник сурчинског "Крмиво-продукта" и кум Зорана Ђинђића, "Радио Б92"

Док Есмералда не прогледа

Ђорђе Вукадиновић Политички живот у Србији неодољиво подсећа на класичне латиноамеричке серије са свим оним Есмералдама, Касандрама, заплетима, истим лицима, неуверљивом глумом и бескрајно развученом радњом. У том светлу треба гледати најновије замешатељство председничких кандидата и кандидатура, па и ову 'кандидатуру' Драгољуба Мићуновића од стране Чедомира Јовановића.

Ђорђе Вукадиновић, уредник "Нове српске политичке мисли", "Б92"

Тешко добитницима

Драгољуб Мићуновић Мислим да су и Коштуница и Ђинђић прошли сјајно. Извукли су се на најбољи могући начин из опасности да упадну у велике проблеме... Једино ја могу да будем незадовољан, јер нисам спавао неколико ноћи. Изгледа да сам ја испао губитник.

Драгољуб Мићуновић, лидер Демократског центра, "НИН"

Хеликоптером против комете

Ђорђе Балашевић Већ ми прете. Раде ми ствари које чак ни Слоба себи није дозвољавао. Ако се неко препозна у некој инсинуацији, доживео сам тако неке позиве: па знаш, забринути смо за тебе, пази шта причаш. Нисам уплашен, али ме то страшно вређа зато што ни Слоба себи није дозвољавао да ме назове неко од његових и да ми каже пази шта причаш, него су имали своје начине који су били мање или више фер. Али, ако овако нешто долази од такозваних сабораца, онда је то увредљиво... Не видим себе да сам све то радио да би се, рецимо, војвођански функционери возили хеликоптером на отварање терена за голф у Жабљу. Многи су се изгубили у синдрому власти. Они се понашају као да су чули да комета налеће на Земљу и отимају све у једном цугу и мене то страшно разочарава.

Ђорђе Балашевић, музичар, "Блицњуз"

Има да будем дисидент и у следећем режиму!

Видосав Стевановић Ја сам једини дисидент из некадашње Југославије. Но, нисам само дисидент из Милошевићевог режима, већ и из овог новог, демократског! Ништа се није променило.

Видосав Стевановић, писац, "НИН"

Друг Сократ

Љуба Тадић Волео сам то политичко позориште, као што је и представа 'Одбрана Сократова и смрт'. Ту представу гледао је и Тито, а Вељко Кораћ ме пита: 'Шта друг Тито мисли кад то гледа?', а ја одговорим: 'Па, професоре, можда Тито мисли да је то он написао и да је он – Сократ'.

Љуба Тадић, глумац, "Политика"

Расна имитација

Џорџ Финиди Навијачи домаћих су током свих деведесет минута игре, кад год примим лопту, имитирали мајмуне. Ти крици су ми још у ушима.

Џорџ Финиди, тамнопути нападач "Ипсвича", после утакмице са "Сартидом" у Смедереву, "Хелсиншка повеља"

Пет-шест пута за два-три минута

Изјаве.нет Видим га да стоји на по' дужи. Ја терам напред, а он стоји и гледа ме, али чим је угледо трску, крене преко канала. Док сам ја закочио трактор, видим отиће ми. Брзо нанишаним и опалим. Он само сео. Реко' готов је. Изађем из трактора, приђем канал, а он на мене, оооп! Уср'о сам се! Напуним пушку у брзини са крупном сачмом и опалим. Какви, оно сам запрашило. Тражим ди је још један бренек и нађем. Нишаним у плећку и опалим. Кад он опет лег'о. Ја приш'о до њега, кад се он опет диго, а ја опет опал. И тако, пет-шест пута.

Светозар Ладичорбић Летко, "убица вепра од 130 килограма", "Кикиндске"