Хорор уживо

Срђан Шкоро Наступи министра просвете [Вербић] потврдили су мој утисак - он мени делује као Алиса у Земљи чуда, прилично изгубљено. Он не зна где је дошао - по нашим основним школама се дилује дрога, деца се свакодневно боду ножевима, имамо више школских полицајаца а никада више вршњачког насиља, имамо лажне дипломе, купљене оцене и више вуковаца него ђака, снимају се и пуштају порнићи, ђаци туку професоре...

Срђан Шкоро, смењени шеф деска „Вечерњих новости“ због наступа у „Јутарњем програму“ РТС-а, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Вечерњи универзитети

Срђан Шкоро Да не говорим о високошколским установама, где се ради по систему - увече прелистам, ујутру заблистам и прекосутра сам доктор наука. Оно што су некада биле вечерње школе сада су универзитети.

Срђан Шкоро, смењени шеф деска „Вечерњих новости“, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Трн у балвану, а балван у оку

Срђан Шкоро Мој колега, афористичар Љубеновић који има рубрику „Трн“, написао је афоризам: „Један човек је рекао оно што сви мислимо. Обесимо издајника“. То није могло да изађе у „Новостима“, јер би то неко протумачио као подршку колега из куће мени. [...] Ово дуго траје и то нису увели напредњаци. Овде је реч о власти која је уобразила и мисли да је држава партија.

Срђан Шкоро, смењени шеф деска „Вечерњих новости“ због наступа у „Јутарњем програму“ РТС-а, о медијским слободама у Србији, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Критика критизера

Небојша Крстић Долазећи у ову емисију погледао сам на Гуглу шта је разлика између критике и критизерства, да не испаднем овде незналица. Први линк био је ка православном сајту где је то лепо објашњено - критика је указивање на нечије пропусте, грешке, слабости итд, али која у себи садржи добру вољу и љубав; док критизерство садржи зловољу, мржњу, „хејт“ што би рекли Твитераши, омаловажавање. Моменат где настаје неспоразум је ко оцењује мотив оног ко критикује - да ли је из добре воље или мржње?

Небојша Крстић, медијски и маркетиншки стручњак, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Коме је до деце, томе је и до Фејсбука

Зоран Станојевић Ко хоће данас да се дружи са децом, мора да отвори Facebook налог.

Зоран Станојевић, водитељ, „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Видиш (накострешену) фризуру, не чујеш тон

Небојша Крстић Ево има скоро 300 дана како Тасовац као министар није зуцнуо. Не знам шта је радио. Једино знам да је послао неко писмо РТС-у и прочитао два говора на неким куртоазним догађајима. Проблем културе је што нема пара, али он мора да је брани – као човек са биографијом и представник „друге Србије“. Доведен је ту, а то не користи да промовише систем вредности.

Небојша Крстић, медијски стручњак и некадашњи лекар, о министру културе и информисања Ивану Тасовцу, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

(П)ПВ фаза сна пред битку устајања

Зоран Станојевић Када човек жели да почне неки велики посао, мора да заврне рукаве. У случају администрације - вероватно да заврне руке. Када им ујутру звони сат, као да им један мали Вучић у REM фази сна каже - устај, спреми се и крени на посао. Пре него што кренеш у велику битку, мораш прво да постројиш војску. Администрација се на нове одлуке не буни, она их учини бесмисленим.

Зоран Станојевић, водитељ, о новом радном времену администрације 7:30-15:30, „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Доктор за спавање (и снове)

Оља Бећковић Вучић ти је, како кажеш, у једној емисији рекао да човек који устаје рано боље види стварност; што је вероватно тачно. Али шта ти кажеш као лекар - да ли човек који спава два сата ноћу може разумно да доноси одлуке? Шта каже медицина?

Оља Бећковић, водитељ, питање Небојши Крстићу, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Гладан, жедан, бесан

Александар Вучић Ја сам једини у овој сали који је није напустио у претходних осам сати. Три сата сам стајао овде пред вама. Осталих пет сати сам седео и слушао. Једини сам који је није напустио. Нисам ишао ни да једем, ни да пијем.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије поводом експозеа, према емисији „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Пред стампедом слонова

Душан Батаковић Нећемо моћи да покријемо уши и сачекамо да олуја прође. Ушли смо у нову еру ширих сукоба, која је праћена једном врстом брутализације спољне политике. Од малих земаља не очекује се да бране властити интерес, већ да га подреде ширим интересима - у овом случају ЕУ, а она је подређена НАТО-у.

Душан Батаковић, историчар и дипломата, о украјинској кризи и притисцима на Србију, „Седмица“ Радио Београда 1