Опржен и опечен

Дарко Шарић Генерал Папаја је мене „пржио“ на ватри четири године. Е, нека се он сада мало „пече“, јер зна шта је урадио. [...] Миле Јерковић је човек без карактера који прави афере. Натоварио ми је на врат политичаре који се сада препуцавају преко мојих леђа коме сам дао паре. [...] Да не буде спекулација, однећу све тајне у гроб.

Дарко Шарић, нарко бос, одбијајући да пред Специјалним судом открије ко је „генерал Папаја“, „Блиц“

Европско колонијално решење

Ружа Ћирковић До сада су нам говорили да морамо да прихватимо решења која су европска. Када смо прочитали европска решења, пошто нисмо неписмени, испоставило се да нам нису понуђена. Јуче нам је један доктор наука саопштио да је Србија у таквом стању да нисмо дорасли тим решењима. Једном речју, Србија мора да буде колонија у погледу радно-правних односа.

Ружа Ћирковић, економски новинар, о доношењу новог Закона о раду, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Комунизам да, али не за све

Ружа Ћирковић Јуче је неко рекао да је успостављен систем где либерални капитализам важи за милион запослених, а комунизам за елиту која је била на састанку са Вучићем – њима је премијер обећао помоћ кроз субвенционисане кредите; док је запосленима обећао болне реформе.

Ружа Ћирковић, економски новинар, о састанку премијера Вучића са привредницима и банкарима, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Знају све шта треба, само не знају како

Ружа Ћирковић На састанку су били и људи који су покренули предстечајне поступке за своје фирме, да би се заштититили од поверилаца. Шта премијеру имају да кажу Војин Ђорђевић, Горан Перчевић, Топлица Спасојевић? Ако мисле да знају, зашто то нису применили на својим фирмама.

Ружа Ћирковић, економски новинар, о састанку премијера Вучића са привредницима и банкарима, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Алфа гик

Срђан Вербић Свако ко се осећа као математички гик, треба да буде поносан на то. Ја јесам.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, отварајући манифестацију „Мај месец математике“, „Танјуг“

(Традиционални) сарадник премијера

Мирослав Мишковић Мој лични однос и мишљење о премијеру није битно. Као председник једне од највећих компанија у Србији имам обавезу да сарађујем са Владом и премијером. Пре два дана имали смо састанак са премијером Владе Србије. Веома је значајно да ти састанци постану традиционални.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, о Александру Вучићу, „Блиц“

Патролирамо, извиђамо и проверавамо

Миленко Јованов ДСС креће у језичке патроле по Војводини које ће утврђивати у колико насељених места грађани мађарске националности не говоре српским језиком. Нећемо ми никоме да упадамо у станове и куће. Провераћемо то на јавним местима, на шалтерима општина, у продавницама, где год грађани долазе да заврше неке своје послове.

Миленко Јованов, председник Покрајинског одбора ДСС, реагујући на „језичке патроле“ Мађарског националног већа, „Блиц“

Хирургија на презименима

Есад Џуџевић Припадници бошњачког народа ће из својих презимена “одстранити” наметнуте им додатке „“вић“” и „“ић“”. Бошњачким презименима су насилно природавани ти додаци у последњих стотину година, од 1912. када је Санџак у саставу Србије и Црне Горе.

Есад Џуџевић, председник Бошњачког националног већа (БНВ), у интервјуу за „Санџачке новине“, „Танјуг“