(Последње) медијске резерве

Зоран Пановић Скренуо бих пажњу на суштински значај слободних медија. Хабермас је поредио медије и значај медијских слобода са робним резервама једне државе. Те слободе се тешко освајају, а лако губе.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, о цензури, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Благо оном ко овде рано не полуди

Александар Вучић Никада се нећу сагласити да лупетања и неодговорне измишљотине - које Србији толику штету наносе представљајући министре и вас у парламенту убицама, психопатама и лудацима који трпају лешеве у хладњаче и високе пећи - и да ми говоре да је то слобода говора.

Александар Вучић, премијер Србије, о информацијама о великом броју жртава поплава, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Демократе другог и трећег позива

Бојан Пајтић То што је урадио Тадић 35 дана пред изборе је ружно, али немамо право да суспендујемо будућност своје деце... Ту су регионални лидери из УРС, ту су НВО, разговарао сам са Срђом Поповићем и његовом организацијом, Бранислав Лечић хоће да се укључи у то, заинтерасован је велики број људи који хоће да артикулишу оно што је демократско. Ми ћемо позвати све, а ко ће се одазвати...

Бојан Пајтић, новоизабрани председник ДС, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Сами уклонили (свој) идиотски текст да ме обрукају

Александар Вучић Нисам синоћ обраћао пажњу на друштвене мреже, већ на реакцију ОЕБС-а која ме је запрепастила. ОЕБС моли и тражи од власти у Србији да спрече склањање текстова са сајтова и укидање мени непознатих сајтова. Цео дан сам од ОЕБС-а чекао малени доказ и нисам га добио. Нека ми каже „Блиц“ да ли смо ми скинули тај њихов текст, који је, узгред, потпуно идиотски.

Александар Вучић, премијер Србије, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Суверен на своме

Александар Вучић Одговарајући на оптужбе за цензуру, рекао сам нашим страним пријатељима - ако хоћете да ме рушите због тога што се Србија понаша као слободна и суверена земља по питању Русије и Украјине, и других питања, ја ћу да се склоним јер не желим да Србија буде изложена било каквим санкцијама.

Александар Вучић, премијер Србије, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Испирање блата

Бојан Пајтић ДС је постала знак изневерених нада, пропуштених шанси и обећања од 5. октобра. Испада тако да се цело блато избаци испред врата ДС и да се оперу руке, па испада да је ДС гора од осталих. [...] На консултацијама око нове Владе Србије председник Николић ми је рекао: „Многи који су нападали демократе за корупцију и сами су огрезли у корупцији,“ сада сам га парафразирао.

Бојан Пајтић, новоизабрани председник ДС, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Бојаново сунце се поново рађа

Бојан Пајтић Нисам имао намеру да будем председник странке, а могао сам још 2012. године, када ми је то предложио Борис Тадић [...]. Одлуку о кандидатури донео сам недавно, након разговора са супругом о питању да ли да одемо из земље или да останемо. И решио сам да останем у овој земљи и решио сам да немам право да будем заменик председника странке који ће бити у сенци, ушушкан у фотељи негде у Војводини и да гледам шта се дешава.

Бојан Пајтић, новоизабрани председник Демократске странке, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Људи у белом

Зоран Пановић Пајтић мора да напише Белу књигу о ДС – криминал у ДС, без неких великих идеологија. Било је доста ту криминала, тачно се осетило да је ДС прешао у фазу у деканденције, по градовима се губио фини сој који је у то што је ДС веровао, па се појавио неки полусвет у својим оделима, и почео да увлачи странку у декаденцију.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, после Изборне скупштине ДС-а, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Сачувај ме Боже куге, глади и коалиције са Вучићем

Бојан Пајтић Каква је то правна држава када Вучић дође у парламент и каже - овде ћете се умивати и прати зубе, чиме се руши подела власти у држави... Он ни на нивоу симболике не поштује инситуције, не поштује слободу медија. Драже ми је да ме сруше него да размишљам о кохабитацији са СНС.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа АП Војводине и новоизабрани председник ДС, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Шкргутање зубима

Ивица Дачић Србија не може да спречи пријем, али неће да гласа и да аплаудира.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о захтеву земаља Квинте да Србија не блокира пријем Косова у Венецијанску комисију, „Танјуг“

Тржишна институција

Зоран Пановић У Демократској странци су коначно схватили да су изгубили, и то је похвално, и сада крећу да се реформишу. Али, ДС није институција која мора да постоји као Уставни суд, она је као „Политика“ или Звезда, мора да се покаже на тржишту.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, после Изборне скупштине ДС-а, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Шок и антишок терапеут (за недовршене државе)

Џефри Сакс Када вам треба шок терапија, ја је предлажем. Када сте имали хиперинфлацију [осамдесетих], ја сам вам помогао да је држите под контролом. Оно што [сада] зависи од Србије јесте да ради на повећању конкурентности, како би могла да извози и ојача.

Џефри Сакс, амерички професор економије, РТС

Концерт за ратни брод

Ивица Дачић Француска продаје Русији ратне бродове, од којих се један зове „Севастопољ“ по главном граду Крима, а нама ће замерити ако неки оркестар који се зове „Севастопољ“ дође овде да држи концерт. То не може тако са Србијом.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и први потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Конструктивно опирање (на речима)

Ивица Дачић Нормално је да западне земље имају одличне односе са Русијом и Кином, а проблематично је да Србија има добре односе? Позивам земље Запада да се ману притисака који се тичу односа Србије са Русијом и Кином. Мало су се Срби променили, нема потребе да нас неко притиска, ми ћемо друге да притискамо, тиме што имамо конструктиван став.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и први потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Мајка за дипломатију

Ивица Дачић Наложио сам људима у министарству да какав је однос према нашим дипломатама, такав однос буде према њиховим дипломатама у нашој земљи. У неким државама наше амбасаде не могу да добију ни паркинг место, а овде траже обезбеђење 24 сата. У дипломатији је реципроцитет мајка и нема друге.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и први потпредседник Владе Србије, „Танјуг“