Напад (са насловне стране) на структуру личности

Томислав Николић „Блиц“ је имао 35 насловних страна против мене у кампањи за председника и никад није престао. [...] Да ли су уредници свесни да покушавају да умање мој углед у очима грађана Србије? [...] Ја јесам Томислав Николић, али народ је хтео да будем председник републике. А можда је у питању структура власништва у листу?

Томислав Николић, председник Србије, „Блиц“

Ер Вучић (и Мировић)

Игор Мировић Избори у Србији показали су да грађани те успехе не препознају. Избори у покрајини су нужна алтернатива, нужни излаз у авиону који пада… авион „Eр Србија“ лети јако добро, а „Eр Војводина“ пада јако ниско.

Игор Мировић, потпредседник СНС и председник Савета СНС за Војводину, o наградама које је Извршно веће АП Војводине добило у Бриселу и Дубаију, РТВ

Лала у трњу

Теофил Панчић Драган Ђилас напросто није био никакво решење. Са Бојан Пајтићем на челу ДС ће можда наставити да пропада и да се растаче, али добија шансу да не буде тако. Ђилас је антиталенат за политику, док је Пајтић способан политичар и један од политички најкултивисанијих људи у Демократској странци, [...] који води рачуна да се дозира у јавности.

Теофил Панчић, колумниста недељника „Време“, о променама у ДС-у, „Око“ РТС-а

Вунена времена

Марко Јакшић Kада је Србија пре 1912. године отварала школе по Старој Србији и Македонији, за све уџбенике које је давала ђацима једноставно се није плаћана царина. Турска царевина имала је благонаклонији ставу односу на ове, где сама српска држава настоји сама да направи бедем према једном делу своје територије.

Марко Јакшић, један од лидера Срба са северног КиМ, портал „ФБ Репортер“

Дани Балкана у Лондону и Бриселу

Карл Билт Балканизација Британских острва је нешто чему се не радујемо. Она отвара много тога, посебно у Шкотској, али такође у Уједињеном Краљевству. Какве су импликације за ирско питање? Шта ће се десити са Северном Ирском? [...] Онда ће бити релативно болан период одвајања. Како ће то утицати на односе са ЕУ?

Карл Билт, министар иностраних послова Шведске, о референдуму о независности Шкотске, РТС

Превентивни удар

Небојша Човић Хтео сам само објашњење од Анђуса. Изнета је лавина неистина. О детаљима инцидента нећу причати. Никада у животу нисам ударио први, увек сам се бранио, а било је случајева да сам нападнут.

Небојша Човић, председник КК Црвена звезда и потпредседник ФК Црвена звезда, на оптужбе да је физички напао новинара Дејана Анђуса, Б92