Много буке ни око чега

Иван Тасовац Појединачни успеси награђених доказ су како је могуће добро радити и у тешким околностима. [...] Можда је један од основних разлога што сам прихватио да будем министар тај што ми је доста буке од кукњаве због тешких услова, буке у којој је лако сакрити и сопствену одговорност и немар.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, на обележавању Дана кинотеке, Б92

Читају српски као што говоре матерњи

Мића Јовановић Дисертација није преведена на енглески, [...] али је садашњи министар унутрашњих послова, а тада председник Народне скупштине Србије, те [иностране] професоре приликом редовних консултација информисао о свом раду.

Мића Јовановић, ректор Универзитета Мегатренд, о иностраним члановима комисије за одбрану доктората Небојше Стефановића, „Бета“

Удар на (све оне који воле) Мегатренд

Александар Мартиновић Ово је удар на владу. Удар на председника владе, на оне који желе да коренито промене ствари у земљи, као и у једној осетљивој области као што су унутрашњи послови. Стефановић је кренуо у то и сада га треба зауставити. [...] Лаж су пласирали људи који себе сматрају експертима за друштвене науке и менаџмент.

Александар Мартиновић, посланик СНС, о спорном докторату Небојше Стефановића, „Танјуг“

Цртанка и бојанка за децу изнад 18 година

Марко Ђурић На северу Косова ће листићи имати одговарајуће мере да људи на биралиштима немају непосредан сусрет са тим логом. Мислим да ће људи који добију гласачки листић имати прилику да прецртају тај грб или тако нешто. Ми у Београду имамо грб, у Војводини грб, за нас то није грб независне државе. Искрено, волели бисмо да нема тог логотипа, тог цртежа ког ћемо прецртавати, али ово је за нас метод политичке борбе.

Марко Ђурић, шеф Канцеларије за КиМ Владе Србије, позивајући Србе да изађу на косовске изборе, „Кажипрст“ на ТВ Б92