Наши и Тачијеви Срби

Ивица Дачић Наше мишљење је да Срби треба активно да учествују у раду парламента [у Приштини], да учествују у влади ако постигну договор. И прошли пут сам говорио да су Срби држали Тачија на власти, али нису били на српској страни. Срби су тада седели поред Тачија и нису ме подржавали. То што сте Србин не значи да ћете заступати српске интересе.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, о преговорима Београд-Приштина, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Спасавање СПС-а и голгота синдиката

Ивица Дачић Упозоравао сам и звао синдикате да идемо заједно на изборе. Говорио сам им да могу да помогнем колико имам мандата. Сада кажу - СПС треба да спаси Закон о раду. Како да га спасим? Народ је „пустио“ Закон о раду. Што нисте размишљали кад сте гласали? Ја бринем о темама које смо добили као министри. Је ли Вучић рекао да ће бити тешке и болне реформе? Сада могу да се спалим на Теразијама, нови закон ће бити усвојен.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Боље бити тужан део власти, него смешан део опозиције

Ивица Дачић Не мислите да би Мркоњић икада гласао да не буде на власти? То је смешно. Да ли мислите да Мркоњић уме да се прикачи на „Твитер“? Сада да одемо у партију и ставим на гласање - хоћете ли да рушимо власт и идемо у опозицију? Шта мислите како би гласали? Немојте да сте смешни.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС, о подршци Милутина Мркоњића Бранку Ружићу преко „Твитера“, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Партија чистог образа

Борис Тадић Да ли ћемо улазити - не знам. Не желимо кредибилитет чисте опозиционе странке, који сада имамо, тек тако да проћердамо и веома рационално ћемо процењивати све предлоге.

Борис Тадић, лидер НДС, после састанка са Ненадом Чанком (ЛСВ) и Бојаном Пајтићем (ДС) о ИВ АП Војводине, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Лига слободних демократа

Ненад Чанак Лепо је видети колико је демократа на слободи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, уочи састанка са Бојаном Пајтићем (ДС) и Борисом Тадићем (НДС), „Земља чуда“ Радио Београда 1

Говор делова тела (одаје намеру)

Ивица Дачић Запрепашћен сам толиким схватањем важности Бранка Ружића, уз дужно поштовање. Млад је човек, а политика треба да се води главом, а не неким другим деловима тела. Ако има другачије мишљење, нека ми буде противкандидат, али не може се са функције критиковати.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС, о гостовању Бранка Ружића у „Утиску недеље“, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Лудо, лудо брзо

Ивица Дачић Сећам се да сам звао Вучића око пруге до Будимпеште, о томе да ли ће возови ићи 160 или 300 километара на час. Рекао сам му да ће мислити да сам луд и ако кажем 160, а камоли 300. Он ми је рекао - реци 300, морамо да имамо велике циљеве.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије и председник СПС, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Путовање дресинама без педала

Ивица Дачић Знате ли колико је просечна брзина на пругама Србије - 42 километара на час. Када сам то рекао кинеском премијеру, одговорио ми је - добро, у Северној Кореји је 40.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Партија пензионера и њихових унука

Милан Кркобабић Речено је у тој виртуелној сфери да је ова коалиција [СПС-ПУПС-ЈС] можда кочничар. Чега кочничар? Какав кочничар? Нама, који заступамо интересе пензионера, је кључни интерес да се отварају радна места. Ми смо за стране инвеститоре, за домаће инвеститоре, за сваког ко жели да покрене било шта и било са чиме.

Милан Кркобабић, као једини кандидат за председника ПУПС-а, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дајемо добар мираз, чека се младожења

Александар Вучић Преговоре о продаји [смедеревске] железаре тренутно водимо са три руске, једном немачком и једном америчком компанијом. Железара не постоји, она само прави минус. Ми Бога молимо да некоме платимо ако треба, колико хоћете, и годишњи и двогодишњи губитак, само да то једном преузме и да у будућности то више немамо као губитак.

Александар Вучић, премијер Србије, по завршетку разговора с члановима клуба „Привредник“, Б92

Политичко џепарење

Лазар Крстић Ако смо и гурнули руку у џеп који је „празан и пробушен“, то је зато што га је неко други пробушио и испразнио.

Лазар Крстић, министар финансија, о новој фискалној политици у реплици Борку Стефановићу (ДС), „Земља чуда“ Радио Београда 1

Праисторијска рођенданска журка (и беседа мамуту у част)

Томислав Николић Виминацијум називају локалитетом, налазиштем, дестинацијом, а ви ћете га доживети као најлепшу учионицу у којој ћете се срести са Виком, са још пет мамута, са оживљеним простором који нас води у далеку прошлост. А шта је дечји живот без путовања, макар и замишљеног, или често самозамишљеног кроз историју. Виминацијум је необични времеплов, а обичан времеплов и не постоји. Нека почне наше велико путовање у далеко доба, наше дружење са Виком, наш час праисторије.

Томислав Николић, председник Србије, на отварању „Мамут парка“ у Костолцу поводом „милионитог рођендана“ женке мамута Вике, „Земља чуда“ Радио Београда 1