Чешко

Фидел Кастро Заклео сам се да више никада нећу чешати место где ме уједе инсект.

Фидел Кастро, кубански председник, после упале ране због уједа инсекта, службени лист "Гранма"

Чешко и сврабише

Душан Михајловић Кога сврби, тај се и чеше.

Душан Михајловић, министар полиције, на оптужбе гувернера Динића да нико не реагује на његове прекршајне пријаве

Чешко и сврабише

Млађан Динкић Током ове 2 године већ су ме тужили Газда Језда и Драган Томић, па ме уопште не потреса најава кривичне пријаве од Душана Михајловића... Михајловић је био савезник Слободана Милошевића.

Млађан Динкић, гувернер

Чешко и сврабише

Душан Михајловић Не постоји већи сарадник претходног режима од господина и његових сарадника, да не спомињем фамилију, тако да мислим да господин Динкић има неки проблем, и мислим да треба да га сам реши, да га не решава преко леђа полицајаца који су врло одговорно радили и преко леђа људи који су са њим сарађивали тражећи Милошевићеве паре и токове прања новца.

Душан Михајловић, "Б92"

Чешко и сврабише

Зоран Ђинђић Нико није богомдан... Свако покушава да се прикаже као Робин Худ, али мала би била Шервудска шума за то колико се Робин Худова појавило у Србији, а резултати су врло мршави. На прсте једне руке можете избројати оне који су ухватили разбојнике, профитере.

Зоран Ђинђић, премијер, о Млађану Динкићу, "Грађански лист"

Сува посланичка дреновина

Владан Батић Без Демократске странке Србије и Нове Србије имамо 'натегнуту' већину, ако је то већина. Међутим, Влада није угрожена, само се троши превише енергије.

Владан Батић, министар правде

Мира поново бира

Слободан Милошевић 'Миру обавезно ставити на листу СПС за посланика у Савезној скупштини.

Слободан Милошевић, председник СПС-а, у поруци из Хага руководству партије

Мира поново бира

Душан Бајатовић СПС ће размотрити захтев Слободана Милошевића, али би Мира Марковић могла да буде делегирана само као Милошевићева супруга, а никако као председница ЈУЛ. С ЈУЛ-ом смо раскрстили и то је за свагда стављено ван дневног реда.

Душан Бајатовић, портпарол СПС-а

Државничка мудрост

Наташа Мићић Прво што ћу да [као вршилац дужности председника Србије] урадим јесте да нађем добре сараднике и саветнике, а потрудићу се да што пре посланицима вратим библиотеку која се налази код председника Србије, а припада Скупштини.

Наташа Мићић, председница Скупштине Србије

Одбрана Дифенса

Марија Рашета-Вукосављевић Влада нема никакве везе са фирмом 'Дифенс'.

Марија Рашета-Вукосављевић, министарка за саобраћај у Влади Србије

Одбрана Дифенса

Димитрије Боаров Упорно прећуткивање да је та фирма била партнер Владе је комично, а делује и сумњиво, јер се ради о јавним трошковима високе категорије, то у скупи пројекти. Све озбиљне државе на тендерима озбиљно прописују ко може да конкурише, кога конкурент може да ангажује. Кокошје слепило које наша министарка показује према фирми 'Дифенс' готово да изазива сумњу да ту нису чиста посла. Компанија 'Дифенс-роуд' била једина домаћа фирма која поседује машинску линију за прераду старог и прављење новог асфалта.

Димитрије Боаров, новинар "Времена", "Б92"

Професионалци

Иван Зељковић Машимо у правцу она три рефлектора. Ми обично замислимо да је ту публика. Молим премијера да покаже како се професионално маше!

Иван Зељковић, водитељ "БК" квиза "Желите ли да постанете милионер", Зорану Ђинђићу

Професионалци

Лила Радоњић Милошевићеви медији очекивали су пре свега да преживе 5. и 6. октобар, а затим да сачувају људе, фреквенције, паре, бесправно подигнуте зграде... Испунила су се та очекивања Милошевићевих медија. Они који су на известан начин били аутсајдери за време Милошевића, и даље су аутсајдери. Увредљиво је када видимо пола наше владе како хвали професионалност БК телевизије у прошлим временима. Треба ли рећи да је Богољуб био министар у Марјановићевој влади?

Лила Радоњић, уредник "ТВ Мреже", "НИН"

Дуго путовање из Јевропе

Божидар Ђелић Као човека који се вратио из Европе, повремено ме излуђују превелики апетити, неумереност и посве нереалне представе о себи. Људи овде још увек сматрају да је Србија велесила.

Божидар Ђелић, министар финансија, "Булевар"

Стилиста

Ненад Чанак Рекао сам г... безобразно, а не обично. Рекао бих ти још свашта, али ти си прекинуо везу. Ј... ти оца и мајку не значи да сам геријатријски или хомосексуално настројен, него је то моја склоност према стилским фигурама.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, на суђењу новинару новосадског "Радија 021" Ашлију Ђуричину

Не скрећи са црногорске стазе...

ТВ Црне Горе Ево и Деда мразови су стигли у Црну Гору... Кажите нам ви шта мислите, рецимо, о последњим изборима?

ТВ Црне Горе, репортерско обраћање "Деда мразу"

Данке, Ивица!

Ивица Костелић Треба стати на старт и рећи 'е, сад ћу их све побиједити', мораш бити сигуран као... као њемачки војник у побједу 22. липња 1941!

Ивица Костелић, хрватски скијаш, "Спортске новости"