Ко да стрепи мрки вуче с планинскога гладна миша

Борислав Стефановић Има један народски колоквијални израз, без увреде било коме - баш ми се гаће тресу од Александра Вучића, толико сам се уплашио њега.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, реплицирајући у Скупштини Србије Зорану Бабићу (СНС), „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Нај)старија словенска сестра

Владимир Путин Уместо да су чували најбезбеднији континент на свету, Европу, они су је угрозили. Требало би да научимо да гледамо бар један корак унапред. У предвечерје Првог светског рата Русија је учинила све да се конфликт између Србије и Аустроугарске реши мирно, без проливања крви. Али Русију нису слушали. И она је морала да одговори на изазов да би заштитила (братску) словенску нацију.

Владимир Путин, председник Русије, на церемонији у спомен на хероје Првог светског рата у Москви, „Танјуг“

Кривци се знају унапред

Ивица Дачић И Србија има своје интересе. Србија не може да санкционише веће и јаче од себе. Немој да буде као у вези Првог и Другог светског рата - на крају Србија испаде крива за све.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о кризи у Украјини, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Инжењери цензуре и доктори тортуре

Зоран Живковић У Србији [сада] нема цензуре, већ тортуре над медијима и грађанима. [...] Цензура је уведена са Војиславом Коштуницом, док је Тадић унапредио, а Вучић докторирао.

Зоран Живковић, председник Нове странке, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Бесплатан час дипломатије

Ивица Дачић Када ми из Европске комисије кажу да се експлицитно изразимо око Украјине, ја им онда кажем да прочитају своје саопштење о Израелу и Гази.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Танјуг“

Die besten! Немачка медицина је најбоља на свету!

Ивица Дачић Причао само о политици владе у том периоду а не о мојој одговорности. [...] У овом случају била је фаворизована немачка компанија „Штада“, а на штету „Галенике“. Тадашњи министар здравља [Томица Милосављевић] је на влади рекао да фабрика не може директно да продаје лекове, него преко веледрогерија. Циљ је био да се Немци не наљуте и не оду из земље, да се постигне компромис.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије, после давања исказа у Специјалном суду о случају „Галеника“, према „Танјугу“

Седлање и тимарење коња (чекајући трећи талас)

Радомир Николић Систем „сјаши Курта да узјаши Мурта“ за нас је неприхватљив. Говорили смо им шта да раде, учили их, нису слушали и зато су смењени. Ово је други талас промена у СНС у претходних годину дана а трећи ће уследити крајем августа.

Радомир Николић, председник ИО СНС, о распуштању 31 градског и општинског одбора странке, „Бета“

Лакирање и одевање белих медведа

Борислав Стефановић Овај закон у ствари додатно ставља у сенку људе који ће долазити до српских предузећа на нетранспарентан, буразерски, мешетарски начин. Довешће до даљег муљања и лакирања, свега онога што је министар Вујовић најављивао да неће бити. С друге стране, било који инвеститор из УАЕ ставља се у позицију белог медведа и у оквиру напредњачке модне колекције јесен-зима грађанима даје нова отпуштања.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, у Скупштини Србије о новом Закону о приватизацији, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Учитељи и њихови (напредни) ученици

Борислав Стефановић Мислим да је потпуно јасно да је Демократска странка у прошлости правила грешке и били смо кажњени на изборима. Ако мислимо да добијемо поверење грађана Србије, не само што те грешке морамо да признамо већ треба и да извучемо поуке. Напредњаци нису извукли поуке из наших грешака, јер раде исто што смо радили и ми - али још бруталније; као што је контрола медија.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Вулинов гамбит

Александар Вулин Јесам победио једном у хиљаду партија, али сам успео тако што сам му поменуо ко се све још увек налази у нашим јавним предузећима. Толико се изнервирао да сам ја победио.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о игрању шаха са Александром Вучићем, „Земља чуда“ Радио Београда 1