Биомедицинско инжењерство

Зоран Бабић По струци сам дипломирани машински инжењер. О претходним речима господина [Борка] Стефановића нисам стручан да се изјашњавам, али зато посланичка група, која хвала Богу и хвала грађанима Србије, је величине 136 народних посланика, имамо стручне људе и за то. Сигуран сам да ће госпођа Драгана Баришић са задовољством се позабавити каквим односом. Замолићу је да то буде без накнаде, да то буде из добрих колегијалних односа, а с обзиром на њену стручну спрему и [...] њене специјализациј неуропсихијатрије.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-a, „Отворени парламент“

Савезничке маћехе

Томислав Николић После ратова се некако дешавало да наши савезници помогну и својим и нашим непријатељима да брже изађу из послератне кризе – него што су помагали нама.

Томислав Николић, председник Србије, у Лијежу на обележавању годишњице почетка Првог светског рата на Западном фронту, РТС

Американци долазе

Барак Обама Улога руског председника Владимира Путина у свету није толико велика и он као лидер прави краткорочне проблеме зарад политичке добити. Сматрам да је важно бити објективан. Русија ништа не производи. Имигранти не јуре у Москву у потрази за могућностима. Просечни животни век мушкарца у Русији је око 60 година. Број становника се смањује.

Барак Обама, председник САД, о кризи у Украјини у интервјуу магазину „Економист“, „Танјуг“

Сентиментални и апстрактни покрет отпора (против Руса)

Барак Обама Оно што ћу рећи о Кини јесте да морате бити врло чврсти према њима [Русима], јер ће они гурати свом силом све док не наиђу на отпор. Они нису сентиментални, не интересују их апстракције. Зато једноставно апеловање да се поштују међународне норме није довољно.

Барак Обама, председник САД, у интервјуу магазину „Економист“, „Танјуг“

Укротитељи змија (у недрима)

Томислав Николић Србија је извукла поуку, како је рекао владика Николај - змију глади, испод ње се вади. Више не може да има непријатеље међу великим државама, посебно онима чије економије могу много да јој помогну. И Србија ће тако да настави. Ја се надам да се нећемо никада определити ни на једну страну. Србији више није место у ратовима, јер, чини ми се, нема шта ни да изгуби.

Томислав Николић, председник Србије, у Лијежу на обележавању годишњице почетка Првог светског рата на Западном фронту, РТС

Стара гарда пред зидинама Владе

Ивица Дачић „Ја никада не бих поднео оставку, јер чему то. Или се борите до краја или немојте да улазите у битку. Ни Маја [Гојковић] не би поднела оставку, то су те старе гарде. Позивам [Душана] Вујовића да, ако намерава да поднесе оставку, ни не прихвата функцију. Ово није Зид плача, већ Влада Србије.

Ивица Дачић, потпредседник Владе и председник СПС-а, о новом министру финансија, „Танјуг“

Час алтернативне историје

Александар Вучић Као што знате, српски младић је изазвао Први светски рат... Гаврило Принцип. Увек су постојале различите оцене његове улоге од српске до аустријске и немачке стране. Али то је разлог због којег ми тежимо миру, чинимо све како бисмо очували нашšу позицију стуба стабилности у региону. Да не стварамо више проблеме, да не будемо део проблема, већ да будемо део решења, да будемо део стварања модерне државе, да створимо најбоље могуће услове у овом региону. То је разлог због којег не желимо да учествујемо ни у каквим сукобима, борбама...

Александар Вучић, премијер Србије, интервју за америчку мрежу CNN