Коме је до клања, томе (ни)је до певања и играња

Ђорђе Вукадиновић Зашто клати златну коку, уместо да ти она свакодневно носи јаја? То је идеологија „хајде Јано кућу да продамо“. [...] У поменутој песмици је ипак реч о [...] слављењу радости живота. А у актуелној српској економској политици реч је о погубној компрадорској логици унутрашње окупације и колонизације, након које више неће бити ни њиве ни куће – и никоме неће бити до игре и певања. Па чак ни оној „половини од половине“ која је, (не) знајући шта чини, ову власт и ову политику изабрала.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, о приватизацији профитабилних компанија, НСПМ

Кад на шалтеру недостају папири

Марко Благојевић Мени је лакше да вам набројим општине који су издале решења, а које нису. Има тринаест општина, од преко четрдесет које су у великој мери погођене... Тринаест, словима и бројем. [...] Очекивао сам да ће Канцеларија бити затрпана решењима, али то се до дан-данас није догодило. Ми смо спремни, пара има, систем је постављен на ноге.

Марко Благојевић, шеф Канцеларије за обнову и развој поплављених подручја, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Трчи као што говориш, ради како ти је написано

Срђан Вербић Треба имати у виду да ово није трка на сто метара, већ маратон. Када је просвета у питању, нас не интересује коментар шта ће бити после сто дана, већ шта ће бити коментар следеће генерације. Мислим да смо на добром путу.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дипломатске болести двоструке зависности

Иво Висковић Бићемо изложени притисцима, то је очито, и од нас ће бити очекивано да радимо за једну страну - а за Србију је то у овом тренутку практично немогуће. Зато што имамо двоструку зависност - финансијски и технолошки смо зависни од Запада, а енергетски од Русије. Угрозити енергетску безбедност је самоубилачки. Морамо убедити Запад да то није у корист Русије, већ искључиво у корист Србије.

Иво Висковић, професор ФПН-а и дипломата, о увођењу санкција Русији због кризе у Украјини, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Како стрина (види и) каже

Миодраг Зец Хоћемо либералну државу када плаћамо порез, а хоћемо социјалну државу када нам стрина оперише катаракту у 89. години, да би видела куда иду реформе у Србији. Мислим да овде фали филозофски концепт шта се хоће.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Са'рана економије и оживљавање привреде

Милан Беко На располагању сам Вучићу поводом ангажмана у „Железницама Србије“ и то је сада његова одлука. Српска економија је мртва, само што још није сахрањена [...] Рекао сам „да“ зато што не могу да будем неми посматрач пропасти српске привреде.

Милан Беко, пословни човек, „Танјуг“

Ђаволски добри (уговори)

Александар Вучић Да сам на месту оних који, тобоже, инсистирају на објављивању уговора, не бих се радовао, јер ће јавност бити веома изненађена када види [...] уговор о продаји компаније „Беопетрол“ руској фирми „Лукоил“. Прича о тајним уговорима ме подсећа на причу о лопову који мисли да су сви други лопови. Уговор са „Етихадом“ је чист као сунце, јер нико ту није стрпао паре у свој џеп нити је опљачкао земљу.

Александар Вучић, премијер Србије, о објављивању уговора проглашених тајним, „Фонет“