Брашно Уље Шећер

Изјаве.нет БАЦИТЕ БУША, А НЕ БОМБЕ

натпис, на протесту против рата испред зграде Уједињених нација

Одстрањивање

Зоран Ђинђић Не желим преко Косова да придобијем националисте и њихове гласове. Немам потребе за тим, политички сам обезбеђен јер сам одстранио главног ривала Војислава Коштуницу. Коштуница није више моја конкуренција.

Зоран Ђинђић, премијер, лондонски "Тајмс"

Угрожавање

Зоран Ђинђић Медији нису баш објавили тачно како сам се повредио, није била реч о фудбалској утакмици са жандармеријом него са специјалном анти-терористичком јединицом, па би неко могао да каже да је и то неки вид мог угрожавања.

Зоран Ђинђић, премијер, у Бањалуци

Угрожавање

Изјаве.нет Када сам разговарао са Миленковићем у градском СУП-у, рекао ми је да ће, чим изађе на слободу, тражити пријем код председника владе, како би му објаснио своје понашање у саобраћају и указао на небезбедну вожњу и непрописну вожњу возила из његове пратње.

адвокат Дејана Миленковића званог Багзи, "Б92"

Угрожавање

Вук Драшковић Ако је то био атентат, извели су га људи под Ђинђићевом командом.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, према "Блицњузу"

Гангстери и четници

Адем Демаћи Албанци су се после сто година ропства под Србима латили оружја не да би убијали већ да би издејствовали слободу. Ако је неко, можда, из освете починио нешто, то није разлог да се на гангстерски начин и по рецептима четничке полиције хапсе људи. Понашање КФОР-а и УНМИК-а пало је на испиту.

Адем Демаћи, саветник Хашима Тачија, "Политика"

Гангстери и четници

Хашим Тачи Сваки камен бачен на Кфор и УНМИК представља напад на Фатмира Лимаја, његов политички концепт и на процес политичке стабилности.

Хашим Тачи, звани Змија, председник Демократске партије Косова

Гангстери и четници

Фатмир Љимај Са Тачијем сам док је био на разговорима у Рамбујеу био на сталној телефонској вези. Говорио сам му да ништа не потписује на штету републике Косово. Ако случајно потпише да Косово буде у саставу Србије, казао сам му преко мобилног телефона да имам довољно противавионских ракета и да ћу једну сачувати да ракетирам авион којим се буде враћао на Косово.

Фатмир Љимај, звани Челику, потпредседник Тачијеве партије и хашки оптуженик, "BBC" серија "Пад Милошевића"

Видим (превелики) добитак

Јонуз Муслију Не верујем да ће се одборници српске националности у Бујановцу вратити у Скупштину без постављања неког услова. Ја мислим да су они добили више власти него што им припада.

Јонуз Муслију, председник Покрета за демократски прогрес, "Врањске"

У црно завијени

Филип Шварм Ако је нетко ожалошћен [Шешељевим одласком у Хаг] онда су то професионални борци за људска права без ограничења мандата и Шешељеви партијски и ратни другови. Први зато што им је сама његова појава, а да се не говори о вербалним иступима, аутоматски давала за право у тврдњама да се у Србији од Петог октобра на овамо ништа није промјенило; други пак из разлога простог што су имали чврст – необорив – аргумент да док је год Шешељ на јавној сцени, њихове најтамније, најперверзније и најпатолошкије маштарије нису најгоре на свијету.

Филип Шварм, у "Кикиндским"

Узми ме за кума (или сведока одбране)

Драган Васиљковић Тешко ће Трибунал разумети моћ личног ауторитета. Мислим да је сваки трећи човек био ваш кум, пријатељ и слично или пријатељ вашег сина. Још ако је имао и фотографију с вама...

Драган Васиљковић, "капетан Драган", Слободану Милошевићу у Хагу

Узми ме за кума (или сведока одбране)

Мирјана Марковић Моја је процена да ако у Србији на власти не буду снаге мира, слободе, разума и националне слоге, Срби ће завршити као европски Курди. Још горе, Курда има више, има више планина по којима се крију и зелене су. Шуме на нашим планинама су прилично посечене. И највећа предност Курда је у томе што су сложни. Држе до себе и до свог интегритета. Да су Срби такви, сложни и да држе до себе, мој муж не би био у затвору, већ би био национални херој, као што је то кроз читаву историју и у свакој земљи био онај ко се налазио на челу свог народа у његовој борби за слободу, независност и достојанство.

Мирјана Марковић, супруга, "Идентитет"

Зрело је?

Изјаве.нет Хоћемо да подигнемо Србију јер није Србија талац Шљиванчанина већ је Србија талац ове власти.

Весна Гојковић, представница Одбора за одбрану Веселина Шљиванчанина, "Блиц"

Наша Наташа

Тихомир Станић Наташа Мићић ми је прва асоцијација на постпетооктобарску Србију. Приметио сам је на телевизији, у неком преносу из Скупштине, и свидела ми се. А тада је била у панталонама с трегерима... Волео бих да Наташу Мићић Србија изабере са 97 одсто гласова, то би ми улило оптимизам да смо коначно, као људи, изашли из гована.

Тихомир Станић, глумац, "ТВ новости"

Наша Наташа

Ђорђе Вукадиновић Празник српске државности био је добра прилика да Наташа Мићић, у својству 'шефа државе', пред домаћом елитом, страним представницима и црквеним великодостојницима представи јавности свог мужа и нови костим, уз пут се сасвим непротоколарно три пута пољубивши са 'подређеним' јој шефом досове посланичке групе – Чедомиром Јовановићем. Колико је то примерено најбоље ће се видети ако замислимо, на пример, Коштуницу како на званичном дипломатском пријему целива у образ Драгана Маршићанина.

Ђорђе Вукадиновић, уредник "Нове српске политичке мисли"

Сад (ни)је време за промене

Чедомир Антић Демократска странка, која је до '93. године била способна да сама промени свог председника, сада не верујем да је кадра да то учини. Поставља се питање да ли је то заслуга председникове личности или његовог деловања. Ако је председник тако савршен да се не може мењати, да се не да мењати, онда то значи да је демократија, сама по себи, под знаком питања. А ако је председник радио на томе да се не промени – онда је то друго питање.

Чедомир Антић, историчар и члан ДС-а, "Независна светлост"

Много нам је симпа тај из Симпа

Изјаве.нет Зашто ваш Тужилац, у писму које је написао на немачком језику, тражи да швајцарске власти обуставе све истражне радње везане за Драгомира Томића из Симпа? Да ли су заиста некоме у Србији потребне информације о тајним рачунима или не?

Гауденц Руф, швајцарски амбасадор у Београду, у писму Влади Србије

Увек горе

Соња Савић Сећам се друга који ме је у првој години гимназије звао у Градски комитет, а ја сам га одбила; е, он је од Сорошевих донација пропутовао целу Европу. Или, Павиљон 'Вељковић', који је настао тако што је жиро-рачун Пиваре, за коју смо се толико борили, прешао у руке КПГТ-а. Борка Павићевић је рекла: 'Ах, Соња Савић, она је луда' и под жиро-рачуном Пиваре извршена је проневера. Сви папири били су потписани њеним именом. И након проневере, она већ десет година држи тај павиљон. Зар овде не постоји, макар, циклична смена. Све су то мали 'милошевићи'. Она је аутор тог капиталистичког друштва које је већи део донација потрошило, уместо на уметнике, на куповину кућа око павиљона.

Соња Савић, глумица, "Блиц"

Слобода је скупа, патике су бесплатне

Наоми Клајн Да би иронија била већа, фирмирани производи не функционишу зато што ми очајнички желимо патике, већ зато што очајнички желимо нешто више од самих тих производа, а то је опет разлог што се патике не продају као патике већ као слобода, демократија, заједница, еманципација и све остало.

Наоми Клајн, социолог и аутор књиге "No logo", "Време"