Најгори су криминалци који раде по закону

Бранко Драгаш Политичари су опаснији од криминалаца. Криминалци раде са оне стране закона. Политичари раде по закону. Изнутра разарају друштво. Све институције обесмишљавају.

Бранко Драгаш, економиста, на свом сајту „dragas.biz”

Ловац на змајеве, дронове и провокације

Александар Вучић Чекам само шта ће да кажу, пошто нико из ЕУ не може да каже да није био упознат са тим. Лично сам им преносио бојазан због провокација које су биле наговештене. Ми нисмо знали да ће [Албанци] да користе змајеве, дронове, не знам какве машине, и да ће да баце десет хиљада евра да би покушали неког да увреде. Мислим да су увредили себе и здрав разум.

Александар Вучић, премијер Србије, о прекиду фудбалске утакмице Србија-Албанија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Србија и Албанија на (врло) добром путу

Мајкл Девенпорт Мислим да је на владама у Београду и Тирани да покажу одговорност и храброст да их такве провокације неће скренути са европског пута. Као што сам написао на „Твитеру“, нисам ја инсистирао ни на чему.

Мајкл Девенпорт, шеф канцеларије ЕУ у Србији, о (не)инсистирању да се на утакмицу Србија-Албанија пусте албански навијачи допутовали са шаловима ОВК, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Опсован к′о почашћен

Александар Вучић Ма како то било тешко мени да прихватим, борићу се да грађани ове земље, чију владу водим, имају право и да ме опсују. То су радили и много већи лидери од мене, то је радио Никола Пашић, и немам проблем с тим.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дан када се Војислав наљутио и преучио

Санда Рашковић-Ивић Управо нас је господин Коштуница учио и написао једно писмо да никако не би било потребно да онај ко изгуби, у љутњи, у афекту, странку напусти. Управо је он овим изневерио и мене и чланство ДСС-а. Нисмо очекивали да ће нас напустити кад је најтеже.

Санда Рашковић-Ивић, новозабрани председник ДСС-а, о одласку из странке Војислава Коштунице, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Збогом пароле

Дејан Михајлов Посебно је неприхватљиво да се странка удружује са Дверима и радикалима. Одувек сам се залагао за сарадњу са онима са којима можемо да афирмишемо и унапредимо страначку политику, а не да је изгубимо са недефинисаним покретима чија се сва политика исцрпљује кроз паролу - 'педерска Влада'.

Дејан Михајлов, бивши функционер ДСС-а, напуштајући странку, „Бета“

Испуштање (зуба и) душе

Владета Јанковић Поновићу оно што сам унутар странке говорио: владајућа странка, удељујући милостињу Демократској странци Србије припуштањем у београдску власт, не само што јој вади зубе као опозицији већ јој узима и душу.

Владета Јанковић, бивши функционер ДСС-а, напуштајући странку, „Бета“

ДСС је мала тајна

Драган Јочић Доживео сам велике победе и поразе ДСС, увек остајући свим срцем за своју странку. Нисам мислио да је могуће да ће ДСС изневерити себе. Али, са новим руководством показало се да је и то могуће. Због бесмисленог суверенизма изневерен је програм ДСС. Западне силе аплаудирају како је уништен ДСС. Биће ипак да су се преварили. Србија је велика тајна.

Драган Јочић, бивши функционер ДСС-а, напуштајући странку, „Бета“