Човек од (нерђајућег) челика

Драган Марковић Палма Ма не смета ми [киша] ништа. Мени је било задовољство да присуствујем правој паради поноса. Људе не делим на лепе и ружне, него на способне и неспособне. Обично је правило да коме дају на лепоти, одузму му од мозга. Не носим никад кишобран. Не стављам ни капу кад скијам на минус 15.

Сликали су ме кад су ми дали кабаницу и то је све. Не разумем само шта је поента те слике. Верујте ми, ја сам прекаљен човек, отпоран на све.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, о киши на војној паради поводом ослобођења Београда од нацизма, „Ало“

Кремљ је на старој адреси

Владимир Путин Томиславе, када год будете имали нову идеју, напишите ми, постараћу се за то. Уважавам Србију која има своје ставове и не подлеже притисцима. И на даљину осећам како из српског народа зраче спонтане симпатије према мојој земљи и народу.

Владимир Путин, председник Руске Федерације, у обраћању председнику Србије приликом посете Београду, према „Вечерњим новостима“

Физичко лице на привременом раду у (својој) партији

Драган Марковић Палма Никада не бих примио премијера Албаније, то је сипање соли у живе ране српских породица са Косова и Метохије. То не говорим као председник партије која подржава владу већ као домаћин, као обично физичко лице.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине Јагодине, „Танјуг“

За муштулук бих позлатио

Александар Вучић Сада вам кажем да имамо више запослених, односно мање незапослених. Донео сам вам прецизне податке. Видим да је медије у Србији срамота да то објаве. Све што је добра вест људе је срамота да објаве. У новинама нема добре вести, а лоших вести има свуда. Шта није истина [о запослености]? Ево вам подаци.

Александар Вучић, премијер Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

Војник и верник

Братислав Гашић Пробали смо и кишу да зауставимо, али о детаљима нећу да говорим. Презадовољан сам парадом, али против Бога не могу.

Братислав Гашић, министар одбране, после војне параде поводом 70. годишњице ослобођења Београда од нацизма, „Блиц“