Једнојајчани партнери

Драган Марковић Палма Дачић и ја нисмо политички партнери. Ми смо браћа. Нису нам исти отац и мајка, али наш однос је јачи него кумовски.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине, „Курир“

Функција: Палма

Драган Марковић Палма Могу да помогнем, али нећу функцију. Премијер ми да задатак: „Хоћу, Палма, да доведеш инвеститора у Стару Пазову, Чачак...“, а ја кажем: „Океј, шефе, обећавам и борићу се наредна три месеца“.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине, „Курир“

Висока министарска спрема

Драган Марковић Палма Нисам рекао да хоћу да будем министар сада, него да ћу размислити да ли ћу преузети обавезу да радим за државу после следећих избора. Сада не могу на две стране. Не да нисам спреман, него нећу сада, јер то нисам планирао. Нисам у протеклој кампањи рекао бирачима да ћу сад бити министар, пред наредне изборе ћу им рећи шта хоћу.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине, „Курир“

Радо невиђен гост (далеко му лепа Тирана)

Ивица Дачић Ми [влада] радимо најтежи посао на Балкану. Лакше је Рами да дође у Београд, него нама да га дочекамо после инцидента на [фудбалској] утакмици Србија-Албанија.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије, о посети албанског премијера, „Бета“

Албански критеријуми виши и од НАТО стандарда

Ивица Дачић Србија је са НАТО усагласила IPAP. То је прошло све инстанце, и онда је Албанија уложила примедбу, односно она је стопирала... Не може да се од Србије тражи да будемо конструктивни, а шта сад Албанија ту глуми у смислу НАТО. Па људи, цео живот нас терате да идемо у НАТО, а сад кад смо хтели да потпишемо, ви нам не дате.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије, „Бета“

Низбрдицом ка кривини

Борислав Стефановић Слажем се са Вама да Вас не треба да буде страх од мене. Вас треба да буде страх од ових који Вам сада аплаудирају, који ће први да Вас сачекају на кривини када крене котрљање надоле.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС-а, у обраћању премијеру Александру Вучићу, „Између два петка“ Радио Београда 1

Социјалдемократија на новој адреси

Борис Тадић Ја врло добро знам где сам грешио, чак и боље него они који ме критикују. Ми ширимо наше руке за сваког поштеног човека, који нема мрљу у свом финансијском животу и који је у стању да политику види као делатност у којој је могуће постићи друштвени договор или национални консензус.

Борис Тадић, председник новоосноване Социјалдемократске странке и бивши председник Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

Нема(м)! Ако докажу да има(м), не да(м)!

Александар Вучић За мене је интересантно да неко пита за то и напада државу, а да је потпуно јасно да је реч о приватној имовини [„Фармаком“] и проблему који је направио приватник, који [...] каже: „Ја немам паре и не дам паре за то. Ја сам богат и имам неколико авиона, али не дам паре за то, народ нека цркне, а ви из државе гледајте шта ћете“.

Александар Вучић, премијер Србије, о изливању токсичне јаловине из рудника Столице код Крупња, „Танјуг“

Од шегрта до премијера

Блиц Гвожђара у којој је 1988. премијер зарадио први новац променила је власника, али радници знају за Вучића: „Зар Ваш премијер није из партије која је подржавала Милошевића,“ пита један, а други ће: „Био је, али је променио страну.“

Блиц, насловна страна, трагом изјаве Александра Вучића