Свакога дана, у сваком часу...

Џорџ Буш То ће бити тежак пут, али ће на том путу Ирак у америчком народу наћи верног пријатеља. Из дана у дан, из часа у час, живот у Ираку је бољи.

Џорџ Буш, амерички председник

Свакога дана, у сваком часу...

Сајмон Серфати Председник Буш жели мало слободног времена: да развије стратегију, дипломатски застраши и шокира.

Сајмон Серфати, вашингтонски Центар за стратешке и међународне студије, према "НИН"-у

Без повода, ако не рачунамо нафту

Феђа Груловић Америчке и британске снаге у Ираку практично и не траже скривено биолошко и хемијско оружје Садама Хусеина које је било повод за интервенцију. Потраге нема, очигледно су америчке снаге унапред знале да тако нешто не постоји. Од раних деведесетих је познато да је Садам Хусеин уништавао хемијско и биолошко наоружање. Изгледа да ће овај рат бити обележен тиме што је то рат без повода. Интересантно је рећи да америчке снаге већ четвртог дана рата више нису носиле гас-маске, што значи да се унапред знало да тако нешто не постоји.

Феђа Груловић, сниматељ агенције Ројтерс у Багдаду, "Б92"

Србија се (туристима) сагињати неће!

Бета УЛАЗАК У СРБИЈУ СКУПЉИ ГОТОВО ДЕСЕТ ПУТА

Бета, наслов вести

Србија се (туристима) сагињати неће!

Слободан Милосављевић Републичка влада није донела одлуку о повећању цене туристичких пропусница, а ја морам да будем искрен да ме, као министра туризма, нико није ни консултовао ни питао какве то импликације може да има на туристичке резултате ове године. У великој сам дилеми да ли ће та одлука донети више пара у буџет, или ће много више бити изгубљено смањењем броја туриста и туриста у транзиту.

Слободан Милосављевић, министар туризма Србије, "Радио Б92"

Србија се (туристима) сагињати неће!

Драгиша Бурзан Ми то без икаквог узбуђења одбијамо једноставно као ствар која не може код нас да прође. Никакве улазне таксе у Црној Гори нису промењен и режим остаје какав је и био.

Драгиша Бурзан, црногорски министар иностраних послова

Србија се (туристима) сагињати неће!

Зоран Живковић Махом се ради о таксама које нису подизане неколико година, али ово што је узбуркало јавност нису никакве таксе за улазак у земљу, него су то туристичке пропуснице које, практично речено, мењају визе, односно страни држављани којима су потребне визе за улазак у нашу земљу, могу те визе да добију у нашим конзулатима свуда по свету и то је процедура која траје извесно време и кошта неколико стотина евра, као и за наше грађане када узимају визе у амбасадама других земаља код нас.

Зоран Живковић, премијер Србије

Тамо далеко

Миодраг Вуковић Црна Гора ће тражити тражити пет од десет најважнијих међународних дестинација. Интерес Црне Горе да буде представљена у Вашингтону, Бриселу, Паризу и земљама у окружењу, док је интерес Србије да има своје представнике у неким земљама Далеког истока.

Миодраг Вуковић, високи функционер Демократске партије социјалиста

Закони за уназад

Соња Бркић По правилу, законске одредбе не могу да важе за уназад него само за убудуће од ступања на снагу закона. Али, без обзира што то говори председник Врховног суда, није немогуће да се нађе и другачије решење.

Соња Бркић, председница Врховног суда Србије, "Бета"

Прислушкивачи

Милош Васић Проблем је што је 'Недељни телеграф' објавио информације које су могле да потекну само из прислушкивања мојих телефонских разговара и пресретања моје електронске поште. Када сам министра унутрашњих послова Душана Михајловића, када смо се случајно срели негде, упитао одакле 'Недељном телеграфу' садржај моје приватне комуникације, било му је мало непријатно, па се насмејао, па је рекао да ја појма немам ко све прислушкује у овој земљи: од страних служби па до криминалних банди, не рачунајући – разуме се – домаће службе.

Милош Васић, у "Времену"

Брифинг нас је одржао

Слободан Рељић Принцип је незгодно формулисан. Ви мислите шта би то ваљало урадити за водитеља брифинга Поповића, министре, владу, политичаре, полицију, 'за народ', а све у 'борби против криминала'. Али, шта год урадите криви сте, 'могло је то и боље'. А 'глава је на раменима' само захваљујући њиховој доброти и што вам се гледа кроз прсте. Има у томе неког властодржачког банализовања хришћанског веровања да смо сви грешни већ од рођења. [...] Манојло Вукотић из 'Вечерњих новости' рекао је да су за ту збрку криви министри из владе, јер свашта говоре. Одговор је био да ни сви министри нису поуздани. Неки су 'говорили свашта', па је на тренутке изгледало да се на 'бранику земље' налазимо, само, Поповић, присутни министри (Кораћ, Лечић) и ми – главни уредници.

Слободан Рељић, главни уредник НИН-а, о брифинзима у Влади Србије

Има да се опорезује и бесмртност

Божидар Ђелић Лекари ће можда наћи рецепт за бесмртност, али од пореза нам спаса нема.

Божидар Ђелић, министар финансија, "Ужичка недеља"

О удобности

Владимир Кршљанин Слободан Милошевић би сигурно био спреман да разговара са истражитељима везано за оптужбе за умешаност у покушај убиства Вука Драшковића, као што је исказао спремност и у случају Ивана Стамболића. Довођење Милошевића у везу са покушајем атентата на Драшковића и убиства Стамболића глупо и нелогично и представља ниско политиканство. Стамболић је био Милошевићев дугогодишњи друг и Милошевић му је обезбедио да живи много удобније, него што је сам живео.

Владимир Кршљанин, члан удружења "Слобода", конференција за новинаре

Авион марке пајеро

Драган Веселинов Путници не могу бити одговорни за оно што чине пилоти.

Драган Веселинов, министар, поводом погибије Катарине Марић у несрећи у којој је учествовало и његово возило, "Студио Б"

У Врање има лагање?

Изјаве.нет Ово говори о ужасном лицемерству у СПЦ, где сви знају све, а ипак се понашају као да се ништа не дешава. Имамо ситуацију да никога у СПЦ не интересују деца, јер нико није дошао да их види, да их погледа у очи и види њихову муку и сузе и поразговара са њима. Један од злостављаних дечака је још увек на лечењу код психијатра, а двојица су, због злостављања, покушала самоубиство. И поред овога што ми се дешава нисам центар приче ја, или ђакон или монахиња, већ ти дечаци којима треба помоћи и подржати их, јер то што се њима дешавало је страшно.

Горан Арсић, свештеник, кога је суспендовао владика врањски Пахомије, "ФоНет"