Земља сељака на брдовитој Евроазији

Владимир Путин Могућност дворског преврата у Русији не постоји, јер нема дворова нити племића. Овде је сељак на првом месту.

Владимир Путин, председник Руске федерације, у годишњем обраћању нацији, „24 сата“

Гласам за љубав

Владимир Путин Можете да одахнете. Вољен сам и имам неког кога волим, а са бившом супругом сам у добрим и пријатељским односима.

Владимир Путин, председник Руске федерације, у годишњем обраћању нацији, „24 сата“

Оштрење зуба и ноктију

Владимир Путин Запад би највише волео да медвед мирно седи у шуми и једе бобице, уместо што јури прасиће по тајги. Тада би могли да га окују ланцима и исеку му зубе, али то се неће догодити јер медвед има и канџе које су веома оштре. Зато он никада неће завршити као препарирана животиња.

Владимир Путин, председник Руске федерације, у годишњем обраћању нацији, „24 сата“

Где сви...ту и мали Тома

Томислав Николић Влади Србије ћу предложити став о Косову и Метохији и нацрт тог предлога прво ћу представити премијеру Александру Вучићу. Ја желим са Владом да делим судбину, јер ако ситуација буде лоша, узалуд је што председник добро ради. Александар Вучић и ја смо на власт дошли заједно и заједно ћемо са власти и отићи, ако не буде добро.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за НИН, „Танјуг“

Греси (радикалске) младости

Томислав Николић У Београду има 250.000 нелегализованих кућа. Тако је и то (куће на Сави) направљено и не осећам никакву грижу савести, јер се у Србији више не зна шта значи легално, а шта нелегално. [...] Ја то нисам зидао као председник државе, већ много раније. [...] Променила су се три закона о легализацији и сваки пут су моји синови подносили захтев за легализацију.

Томислав Николић, председник Србије, о нелегалним викендицама својих синова на Сави, НИН/„Истиномер“

Ој Јангце, моје село равно

Ли Кећијанг Као што сте поменули, ми ћемо заједно да пијемо воду и из Дунава и Мораве. Европске земље, укључујући и Србију, ви сте добродошли у Кину да заједно пијемо воду из (реке) Јанг Це.

Ли Кећијанг, премијер Кине, поводом изјаве Томислава Николића на састанку два премијера у Палати „Србија“, „Блиц“/РТС

Камо среће да и ми нисмо чули за Тому

Томислав Николић Био је један човек код нас пре 200 година, неписмен а био је пророк, и никада није чуо за Кину, али је рекао: доћи ће људи са истока – жути људи, и завладаће светом и пиће воду с реке Мораве. То је српска река. Данас пију и још ће да пију воду и сарађују. Отишли су даље неко што је наш пророк могао да замисли.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете кинеског премијера Ли Кећијанга Србији, „Бета“