Добро да горе (алтернативе) бити не може

Томислав Николић СНС вуче терет из минулих времена када јој никада нису даване шансе, када је освајала више него што су јој давали истраживачи и аналитичари. Или људи не раде добро истраживања, или су плаћена. Ово је добар резултат, да Србија нажалост нема алтернативу актуелној власти, што није добро. Ово СНС мора и може да оправда.

Томислав Николић, председник Србије, о резултатима локалних избора у Мионици, „Блиц“

Нулта страна света

Томислав Николић Србија увек иде правим путем, увек смо били између истока и запада. Понекад неки политичар поквари однос са земљом, али увек смо на правом путу. [...] Србија није ни на једној страни, моћи ће да пита обе стране о чему се ради. Можемо да постављамо питања о суверенитету и ЕУ, али и Русији. Ми ћемо тамо, а и многим државама света, бити као 'плави шлемови'. Има ли две државе да су у сукобу, а да смо ми на нечијој страни? Нема.

Томислав Николић, председник Србије, о српском председавању ОЕБС-у и украјинској кризи, „Блиц“

Прва Драгица Србије

Томислав Николић Моја супруга је 22 године провела страхујући шта ће ми се десити и мени и деци, заслужила је да ради оно што нису радиле супруге претходних председника. Она је преузела да буде оснивач фондације, циљ је био да помогнемо првенствено породилиштима. Могла је да седи код куће, али је преузела на себе тежак терет.

Томислав Николић, председник Србије, о фондацији „Драгица Николић“, „Блиц“

Томин чвор

Томислав Николић Референдум мора да буде, шта грађани одлуче, тако ће да буде. Ако би грађани рекли да потпишем независност Косова, ја бих отишао са функције на којој се налазим.

Томислав Николић, председник Србије, о својој новој платформи за КиМ, „Блиц“

Квадратура округлог стола

Томислав Николић Желимо са Албанцима да направимо такав договор којим нико неће бити скроз задовољан, али који ће бити прихватљив за све грађане и применљив на терену.

Томислав Николић, председник Србије, о својој новој платформи за КиМ, „Фонет“

Бескрајни црни круг, у њему клетва (и празнина)

Томислав Николић Поред историјских и емотивних постоји толико разлога да не пристанемо на признавање Косова и Метохије. То не би било морално, праведно... Када бисмо прихватили ту заблуду, у нама би зјапила празнина и прогониле би нас клетве напуштених гробова, цркава, и плач деце.

Томислав Николић, председник Србије, о својој новој платформи за КиМ, „Фонет“

Где Тома згази, ту владина трава расте

Томислав Николић Оно што ја изванредно радим је стварање амбијента где онда наступа Влада Србије. Сарађујемо са свим земљама, примам и министре страних земаља, председнике...

Томислав Николић, председник Србије, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Тестови за текстове (и обрнуто)

Зоран Бабић Мислим да за господина Зорана Живковића треба радити и алко текст, али и тестове интелигенције и тест на наркотике. На административном одбору појавили су се његови твитови да ће ми ставити кесу на главу.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Вучић, дрога, насиље и страх

Зоран Живковић У српском парламенту се у дану када се говорило о буџету Србије појавио председник владе. Не знам одакле је дошао. Било би јако интетресантно да је претходно био на тесту алкохолисаности или утицају неких дрога. Од када је ушао у парламент, сат времена је најгорим језиком говорио о опозицији.

Зоран Живковић, председник Нове странке, пошто је удаљен са седнице Скупштине Србије, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92