Они знају судбу и све шта нас чека

Хајнц Вилхелм У овом тренутку то [признавање Косова] није услов, али нико не зна шта ће бити за 10 или 15 година.

Хајнц Вилхелм, амбасадор Немачке, РТС

Признајте да тражите признање

Томислав Николић Поставља се питање зашто ЕУ као услов за улазак тражи да потпишемо обавезујући уговор са Косовом ако не тражи признање, и да ли ми тај уговор потписујемо са независном државом или са суштинском аутономијом, и шта ако Приштина неће да се договори?

Томислав Николић, председник Србије, РТС

Де јуре флоскуле

Томислав Николић Србији у овоме часу нико не тражи признање Косова, али у тим флоскулама, ми мало по мало чинимо ствари које ће довести до дефакто признавања. Мене грађани нису бирали да причам бајке, већ да говорим истину.

Томислав Николић, председник Србије, РТС

Да дамо оно што морамо првом приликом!

Весна Пешић Право да вам кажем, мене више не занима много Косово. Не занима ме опет 1389. година! Једанпут смо страдали, па колико ћемо још пута због тог Косова да страдамо?! Ми смо поново окупирани због Косова! Србија је тотално пропала, па не можемо ми ништа да урадимо и никоме да помогнемо ако смо сами тотално пропали. Колико ће сада да нас кошта то? Онда га одмах признајте, па да већ једном скочимо на неку другу грану. Немојте више да нас замајавате – да ли треба сад да признамо или касније?!

Весна Пешић, социолог, „Радио Слободна Европа“

Најскупља српска функција

Александар Вучић Од страних дипломата нисте чули да сам фин и добар кад другачије причају, ни они са Истока ни они са Запада. То је мој посао и ништа ме друго не интересује. Грађани ме за то скупо плаћају.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

Грчка трагедија са (српским) срећним крајем

Александар Вучић Кључно питање је зашто смо изабрали овај пут. Да нисмо, имали бисмо исте резултате као у Грчкој, иако мислим да је Самарас био одличан премијер јер је Грчку извео на прави пут.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

Лутеранско православље

Александар Вучић Мене занима какав резултат можемо да оставимо на крају. Тај лутерански приступ – да не тражите опроштај за грехове и да се трудите и својим радом покажете шта можете да промените.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

Ако не можете да ме победите, прикључите ми се

Александар Вучић Позивам људе који другачије мисле па и оне који лично мене не могу да поднесу, да нам се прикључе, да од Србије направимо модерну и пристојну земљу.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а