Албанска голгота (Србије)

Часлав Кузмановић Сви званични економски и социјални показатељи - незапосленост, стопа раста, индекс беде… - указују да је Србија данас на путу ропства и пропасти. Хвале нас и охрабрују само они који су нам тај пут трасирали. Између Москве и Пекинга изабрали су нам Тирану.

Часлав Кузмановић, економиста, банкарски аналитичар и публициста, „Фонд стратешке културе“

Кад идентитет кризира

Часлав Кузмановић Премијер Вучић упорно захтева промену свести. Његов допринос бољој будућности би се можда увећао ако се привикне на чињеницу да у Србији живе Срби, а не Немци или Швеђани.

Часлав Кузмановић, економиста, банкарски аналитичар и публициста, „Фонд стратешке културе“

Проклетство треће смене

Владимир Вучковић Разлог је тај што је анализа приликом пројектовања спроведена у мраку и при интензивном саобраћају, да би се накнадно по дану, када су урађени радови, утврдило да је било пропуста у том планирању и да је због тога трошак санације тог тунела за 23 милиона динара већи... Ето колико може да кошта то што је неко ноћу, уместо неколико сати раније или касније, анализирао шта треба да се ради.

Владимир Вучковић, члан Фискалног савета, о додатним трошковима „Коридора Србије“ за санацију једног тунела, „Танjуг“

Ко не уме са лопатом, ни пушка му неће (лепо) пристајати

Томислав Николић Мени је било изненађење да после бомбардовања [1999] победи власт коју није интересовала одбрана Србије; знао сам да то неће ни после да бране – ако те нема кад земљи треба твоја пушка, ни лопату нећеш да јој даш кад јој буде требало.

Томислав Николић, председник Србије, о власти после Петог октобра, „Нови магазин“/„Истиномер“

Пристајемо на све, али не одмах

Томислав Николић Све договорено што регулише односе мене увек може да обрадује, само се бојим да Србија није спремна са бројем судија и тужилаца да стартује одмах. Нисам видео да се неко у последњих годину дана припремао за решење које одмах може да буде примењено. Имамо ли уопште таквих кадрова на Косову и Метохији? Мислим да немамо.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Нови магазин“ о имплементацији Бриселског споразума (2013), „Танjуг“

Потписи и рукописи (не) горе

Томислав Николић Оно што Албанци од 1999. нису успели силом северно од Ибра, не могу да постигну ни тако што би се договорили са Београдом.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Нови магазин“ о имплементацији Бриселског споразума (2013), „Танjуг“