Концентрациони премијер

Силвио Берлускони У Италији се снима филм о нацистичким концентрационим логорима. Предложио бих вам да заиграте улогу чувара.

Силвио Берлускони, премијер Италије, немачком парламентарцу Мартину Шулцу

Глобална (црногорска) стабилност

Драгиша Бурзан Могу сасвим отворено да кажем да је став црногорске дипломатије да је тај амерички захтев [о неизручењу америчких држављана Међународном кривичном суду] апсолутно разумљив, као и да је утемељен на разлозима у смислу глобалне стабилности.

Драгиша Бурзан, министар иностраних послова Црне Горе, "Танјуг"

Транзиција транзита

Миодраг Вуковић Није се радило о шверцу, него о транзиту. Ако неко неће да прави разлику између те двије ствари, то је његов проблем. Дакле, транзит цигарета није се вршио само преко Црне Горе, он се и данас врши.

Миодраг Вуковић, високи функционер Демократске партије социјалиста Црне Горе

Савет безбедности

Хашим Тачи Безбедност је у рукама међународне заједнице, те стога Косовари немају никакве везе са аспектом безбедности. Али могу да кажем да је овде довољно безбедно и да је једино место које није безбедно северна Митровица, где се Албанци не усуђују да изађу на улице и немају слободу кретања.

Хашим Тачи, председник Демократске партије Косова, "Данас"

Напредак, упркос провокацијама

Соња Бисерко У Србији не постоји реална слика о Косову после НАТО-интервенције 1999. Слика Косова се знатно изменила. Косово је напредовало, то је једно младо друштво које жели да иде напред, а у Србији није било ниједне позитивне репортаже, ниједног чланка о томе.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, "Б92"

Напредак, упркос провокацијама

Наташа Кандић Косово ће бити независно од Србије и то је чињеница, јер четири године функционише потпуно независно од Србије. Сада је немогуће замислити неко спајање, а српска власт мора престати са провокацијама које чини у последње време. Неће бити српске полиције, војске нити власти на Косову. Српског учешћа у тој власти ће бити онолико колико српски живаљ са Косова то буде хтео.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, "Дневник"

Гори, гори, мој господине

Слободан Орлић Чедомир Јовановић се виђао с људима који су ризични. Потпуно је јасно да нема пакта с ђаволом и да нема расхладног уређаја у паклу. Значи, ако сте тамо и ако сте са њима, ви горите. То је оно што је опасно и то су правила игре на које је пристао колега Јовановић.

Слободан Орлић, председник Социјалдемократске партије, "НИН"

Перспектива (I)

Небојша Медојевић Чеда [Јовановић] је још млад и треба да научи многе лекције. Научиће их, има времена, ако не буде избора.

Небојша Медојевић, директор подгоричког Центра за транзицију

Њихов тајни живот

Милош Васић Млађаног Чеду Јовановића било је ослободило чувања разних тајни. Свака и једна тајна коју је он чедно открио била је у ствари ирелевантна колико и облик ушију цара Трајана. Проблем са тајним, али и другим информацијама није у томе да шта се десило (јер то, хвала лепо, знамо), него зашто се десило. Ту смо остали помало ускраћени. Али, хајде добро; те Чедине тајне још су живе и актуелне. Осим тога, Чеда Јовановић, играјући спретно на глад јавности за сензацијама и прљавштинама, пустио је у промет мамце типа 'знамо ми, али ћемо да кажемо тек кад дотле дође...'. Ни друга страна није боља: ДСС здраво за готово узима исте такве мамце које им подмећу разни уметници из тајних служби, који се после веселе са својим колегама који су исте такве мамце подметнули другој страни.

Милош Васић, у "Времену"

Наш тајни живот

Душан Јањић Политичко деловање Безбедносно-информативне агенције није завршено, јер неки политичари повремено саопштавају податке из досијеа, или вам саопште ствари са вашег мобилног телефона.

Душан Јањић, координатор Форума за етничке односе, конференција за новинаре

Добро подношење оставке

Зоран Живковић Господин Беба Поповић поднео је оставку на место секретара Бироа за комуникације Влада Србије, у складу са нашим договором од 18. или 19. марта ове године. То је више пута најављивано у медијима, али нажалост није успело да спречи једну, по мом мишљењу, превелику причу о целој ситуацији. Господин Поповић је поднео оставку од 15. јула и Влада Србије ју је усвојила.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Бета"

О интересовањима

Богдан Тирнанић На страну сада част и углед (јер, ко то има тај се не повлачи по судовима), веома важних ствари по достојанство и психологију једног бившег келнера, али откуда Беба зна шта је то душевни бол? Јер - да парафразирам 'Атомско склониште' - и за бол треба имат' душу. Но, свеједно. Мене Беба заправо не интересује. Више ме интересују одрасле жене.

Богдан Тирнанић, колумниста НИН-а

Зависни од харанге

Ненад Чанак Раније независни медији који су живели од међународне помоћи сада учествују у харанги против мене, моје странке и људи из Војводине. Мислим на Б92, АНЕМ и Време.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине

Перспектива (II)

Игор Бракус Једном сам скоро отишао на годишњи одмор и рекао да идем на једну познату београдску телевизију, да се нећу враћати и да је ово мој последњи програм. То је било лудило. Од питања да ли ми дају стан до кукњаве, немој, сине, да идеш. Било је девојака које су ми рекле да сам им једина нада и спас. Све су то потпуна претеривања. Ако сам ја некоме нада и спас, онда могу сви да се убију.

Игор Бракус, водитељ "Радија Б92", "Блицњуз"