Нобелова награда за изучавање инсеката

Бојан Пајтић Када би Премијер [Вучић] имао бар мало самоконтроле, онда би се после дневника из Давоса (где се поредио с Томасом Маном), наступа у Минхену (где се свечано одрекао Нобелове награде) и самохвале типа „први пут у новијој српској историји“ - свакако мало примирио. Али не. Ево га опет. Овог пута с тезом да је он мрав, а свако од нас - цврчак.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Обрачун са бившим Вучићем и његовим противницима

Бојан Пајтић Признајем: кад сам видео тај литерарни састав, пун снова, мрава и цврчака, прво што сам помислио било је да Мира Марковић пише колумну за „Блиц“. А заправо је нико други до председник Владе Србије у овом листу у понедељак објавио нешто под насловом „Мој одговор Њима“. Ту је скицирао свој сукоб са елитом, грађанима и са самим собом. Пошто сви знамо да истинска интелектуална елита Србије презире СНС, а да је на ДС оправдано љута, не пишем ово у одбрану елите.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Човек који је јео животе (и читао Лутера и Вебера)

Бојан Пајтић То што је он читаве две деценије провео борећи се против свега што данас ради, па је од радикалног шовинисте постао неолиберални аутократа - то се не важи. По сопственом признању, Вучић је потрошио 20 година свог, али и 20 година наших живота, да би схватио да је пао Берлински зид. Зато данас пре свих нас открива Лутера (једва да је прошло и пет векова како је Лутер закуцао свој спис са 95 теза на врата цркве у Витенбергу) и Макса Вебера (јер је као трептај ока прошло 110 година откако је објавио „Протестантску етику и дух капитализма“).

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Живот без прикљученија

Бојан Пајтић „Део Србије, уједињене у својим суманутим идеологијама, живи од прича,“ тврди Премијер. И ту се једино слажемо. У тексту „Мој одговор Њима“, на пример, речи „рад“ и „радити“ помињу се више од 30 пута. Реч „резултат“ - у само једној реченици. У томе је основни проблем. Не може се, заиста, живети само од прича.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Тони прашта, а Бојан не

Бојан Пајтић Уверавајући нас непрестано да прошлост није важна, јер је његова прошлост ружна, Вучић прима и Тонија Блера. Та сцена је, нажалост, деловала као да није Блер био у Србији да би му Вучић опростио бомбардовање, него још горе: Блер је био у Србији да би он Вучићу опростио што се том бомбардовању противио.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Тешке повреде радне дужности

Бојан Пајтић Дошло је време када ће грађани Србије да се позову на члан 179 Закона о раду, у којем лепо пише да послодавац може запосленом да откаже уговор о раду ако не остварује резултате рада или нема потребна знања и способности за обављање послова на којима ради. Јер грађани Србије нису Вучићеви поданици. Они су му послодавци.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, у ауторском тексту за „Блиц“

Еколошка катастрофа за буџет

Зоран Бабић ДС је загађивала околину и очистила општински и републички буџет.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, у Скупштини Србије о еколошким законима, „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Напредно) средство за чишћење без остатка

Борислав Стефановић СНС је очистила џепове грађана Србије у последње три године.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС-а, у Скупштини Србије о еколошким законима, „Шта радите, бре?“ РТС-а

ММФ нам је отворио очи

Кори Удовички Тек сада знамо где су највеће нерационалности, али је ред да прво лекар саопшти болеснику од чега болује, па да тек онда он о томе чита у новинама.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, на Панелу о рационализацији државне управе и стратегији економског развоја, Б92

Ја идем у фабрику и добар сам ђак

Александар Вучић Ја сам ишао у Земунску фабрику сатова ИНСА и тада сам научио шта је нешто што мораш да урадиш и како то да урадиш. Данашња деца појма немају. Мој син појма нема. Кад му споменем водомер, каже: „Шта причаш ти?“ Е, то желимо да променимо. Надам се да ће пројекат дуалног образовања моћи да се уведе следеће године. И [министар] Вербић то зна и ради на томе.

Александар Вучић, премијер Србије, о променама у средњошколском образовању, „Блиц“

Не остављајте Малог самог (на функцији) док премијер свира

Александар Вучић Боље би ти било да слушаш. Тако ти је то када дођеш на функцију.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању градоначелнику Београда Синиши Малом на „Копаоник бизнис форуму“, „Блиц“