Уш’о, попио воду и изаш’о

Мирослав Мишковић Ја сам уш’о, да бих изаш’о. Ушли смо да би направили профит и изашли, али то је по закону. Ја сам то радио зато што је то основно занимање „Делта холдинга“: стварање компанија, развој и продаја компанија. Али, за „лично богаћење“? Па молим вас, то је за богаћење компаније, али то се тако не зове, то - што кажу деца - једноставно „не пије воду“.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, као оптужени у Специјалном суду, „cins.rs“

Како да најлакше упропастите своје дете

Мирослав Мишковић Мој син Марко нема стручност да ради у „Делти“ и не зна ништа о пословању. Одлуку да се инвестира у путарска предузећа сам ја донео. Тачка. Марко то не зна. Ја сам мислио да ће њега да занесе, да ће да заволи то, да остане овде – а ем сам га натерао да то не воли, ем сам га отерао у затвор.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, као оптужени у Специјалном суду, „cins.rs“

Само је део побијених успео да пребегне

Мирослав Мишковић Удар на српске директоре почео је 1946, кад су их све побили и кад су пребегли, па 1971. под Титом, па 1990. под Слободаном Милошевићем, па 2000. и, нажалост, ово време сада.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“ и потпредседник српске владе 1989-1991, као оптужени у Специјалном суду, „cins.rs“

Дежурни шумар

Александар Вучић То што у овој земљи изгледа постоји само један човек који је у стању да покуша да види и шуму од дрвета, а многи шуму од дрвета не виде, и покушава да каже да се погледају прави разлози и не тражи кривце у другом, а тај несрећник сам ја... Срећа моја па нисам ни знао да се то дешава тог дана, али ево опет ћу ја некако испасти крив. Није ни то лоше, бар да постоји неко ко је увек крив за нешто у Србији.

Александар Вучић, премијер Србије, о хеликоптерској несрећи у Београду, „Танјуг“