Паметна картица

Изјаве.нет Нисам присуствовао седници када се гласало о избору Кори Удовички за место гувернера. Вероватно је неко узео моју резервну картицу, убацио је без мог знања и тиме омогућио кворум. После мрцварења и дуготрајног чекања, револтиран недоласком колега из коалиције ДОС, извадио сам своју картицу, отишао у бифе, попио пиће, сви су видели моју картицу, ту је било десетак посланика опозиције, чекао сам још пола сата и револтиран отишао кући са својом картицом. Знам још једног посланика који је био на мору, јавио ми се то вече, питао ме како иде гласање, а видео сам на листи да је и он био тамо.

Драган Рафаиловић, заменик шефа посланичке групе Демохришћанске странке у парламенту Србије, "ТВ Б92"

Скупо, а узнемирава

Јожеф Каса Србији у овом тренутку нису потребни председнички избори јер би предизборна кампања изазвала узнемирење јавног мњења и велике трошкове.

Јожеф Каса, потпредседник Владе Србије, "Радио Б92"

Вера, невера, проневера

Млађан Динкић Ја говорим све време: ако се утврди да сам и један долар техничке помоћи за Народну банку било сам присвојио, било злоупотребио у сврхе Г17 плус, ја ћу сам ићи на доживотну робију, без суђења, не треба ми суђење. Нећу тражити никакве адвокате, али тражим да Марија Рашета и Душан Михајловић исто то јавно обећају ако се за њих утврде злоупотребе које ћемо ми ускоро изнети у јавност.

Млађан Динкић, потпредседник Г17 плус, "Б92"

У свим улогама и режимима

Душан Михајловић Остаћу громобран у који ће још ударати громови антихашког братства и противника капитализма и либерализма, свеједно у којој улози. Знам много више од мојих квазикритичара и могу далеко више него они.

Душан Михајловић, министар полиције и председник Либерала, "Новости"

У свим улогама и режимима

Душан Михајловић Мала штеточина [Млађан Динкић] неће постати велика измишљањем лажи о великом Михајловићу.

Душан Михајловић, министар полиције и председник Либерала, "Недељни телеграф"

У свим улогама и режимима

Душан Михајловић Жао ми је што је г. Лабус заиста у толико великој нужди да је постао непријатељ здраве памети.

Душан Михајловић, министар полиције и председник Либерала, конференција за новинаре

Нисам ја, оца ми!

Изјаве.нет Кредит који се помиње је легално добијен. Добила га је фирма из Бајине Баште с којом ја нисам ни у каквој власничкој нити сувласничкој вези. Вероватно знате да је поему Кадињача написао Вукосављевић, то нисам ја.

Владимир Вукосављевић, супруг министарке Марије Рашете, о фирми свог оца, конференција за новинаре

Од избора два путића...

Чедомир Антић Чедомир Јовановић се дуго и непоколебљиво борио против диктатуре у Србији. Заједно смо неколико година били вођени као српски екстремисти и терористи у архивама РДБ-а, и ако бих у животу могао још некада њему лично да помогнем, не бих се ни тренутак премишљао. Ипак, у овом тренутку он није на истој страни на којој су Истина и Отаџбина.

Чедомир Антић, историчар и некадашњи лидер Студентског протеста, "Репортер"

Крмиво и остали продукти

Зоран Живковић Ја нисам шеф стамбене комисије, нити кућног савета, али знам да Влада Србије никоме не плаћа трошкове становања. Нисам се бавио питањем где Јовановић живи. Не би ме изненадило да је то тачно и не видим ништа лоше у томе... Да ли политичари треба да се одрекну својих пријатеља и обрнуто? Да ли ја због тога што је мој пријатељ директор Царине не треба да идем преко границе јер бих могао да прошверцујем нешто?

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре, на питање да ли Чедомир Јовановић станује у кући власника "Крмиво продукта" Драгољуба Марковића

Крмиво и остали продукти

Зоран Живковић После убиства Зорана Ђинђића највећи је безобразлук постављати питање нечијег обезбеђења, то колико их је и ко их плаћа. Уосталом, питајте њих. Заведите их! Има ту дама које би могле да извуку из њих неке тајне информације.

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре, на питање да ли страхује за свој живот после процене неких експерата да му прети опасност

Брат Велдон

Курт Велдон Агенти CIA су дошли и питали су ме да им кажем шта знам о Драгомиру Карићу. Испитивали су ме два сата. Рекао сам им да постоје четворица браће Карића, да су власници једног од највећих банкарских система у бившој Југославији, да запошљавају преко 60.000 људи, да је њихова банка покушала да финансира увоз руских ракета СА-10 из Русије, да је један од браће финансирао Милошевићеву изборну кампању, да је кућа у којој Милошевић живи заправо Карићева кућа, да су супруге браће Карић најбоље пријатељице Милошевићеве жене и да су они били људи од највећег поверења за Милошевића...

Курт Велдон, конгресмен, на седници Конгреса посвећеној пропустима у раду америчких тајних служби, према "Блицњузу"

Зло и добро

Наташа Кандић У тој групи били су махом старци, нимало се не разликујући од окупљених пензионера на митинзима подршке Слободану Милошевићу. Такво зло сам само на тим скуповима виђала. У једном тренутку, док су ме старци вукли и гурали, успела сам да приђем једном и ударим му шамар. Био је то једини начин да одбраним своје достојанство. Жао ми је само што нисам успела да ударим још неког.

Наташа Кандић, директор Фонда за хуманитарно право, о инциденту на београдском обележавању Дана несталих, "Новости"

Чиста транспарентност

Небојша Спајић Ствари са Радиодифузним саветом су транспарентно сумануте и без моје оставке.

Небојша Спајић, бивши уредник Београда 202, "Утисак недеље"

Куме, изгоре им кеса!

Бранко Драгаш Тренутно у Србији имамо 3 одсто новобогаташа из деспотског режима и 3 одсто реформатора који су се обогатили, што показују све бројније афере. Ових 'три плус три' јесу нова олигархија, којој је циљ да изгради 'кумовски капитализам'. Њих ће служити 14 одсто прелетача свих идеологија и уверења, који бране свој капитал. Преосталих 80 одсто грађана Србије живеће на свега долар-два дневно.

Бранко Драгаш, банкар, "Независна светлост"