Хватање за будале

Небојша Крстић Сећате се Жике Павловића: „Кад год неко помене народ, ја се ухватим за ону ствар“. Тако ја, кад год неко помене фашизам, знам да је будала.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Клиника „Јагодина“

Драган Марковић Палма Не могу вам објаснити сликовито како ће изгледати, али сам сигуран да ће то бити једна од најбољих туристичких атракција у Србији и на Балкану. Они који дођу у Јагодину, проћи ће, разгледаће водопад, сликаће се поред њега. Уз водопад ће посетиоци моћи да се опусте и реше своје психичке проблеме.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Града Јагодине, о „грађењу највећег вештачког водопада на Балкану“, „Танјуг“

Ако једном одем ја...

Александар Вучић Сумњам да ћу се кандидовати за нови мандат 2020. године, када ће Србија, надам се, бити на успешном крају свог пута ка ЕУ.

Александар Вучић, премијер Србије, на крају интервјуа за „The Wall Street Journal“, „Фонет“

Гледам слике кад сам био мали

Александар Вучић Искуства из деведесетих година су болна лекција за Србију. Конфликти који су узроковали више од 100.000 убијених људи у некадашњој Југославији завршили су се тако што је Србија из њих изашла слаба, дестабилизована и изолована. Видео сам последице таквог „пута“. Знам како такво стање свести утиче на људе. Сећам се себе пре 20 година. Морамо очувати мир. Још једна таква грешка значила би да губимо све.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „The Wall Street Journal“, „Блиц“

Херој улице

Александар Вучић Као младић провео сам неколико ноћи у притворима у Загребу, Сплиту и Сарајеву. Никада нисам ударио некога ко се налазио на земљи. Одувек сам учествовао у искључиво фер тучама.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за „The Wall Street Journal“, „Блиц“