Безазлен као диктатор

Силвио Берлускони Не могу се поредити Садам Хусеин и Бенито Мусолини – Мусолини је био безазлен. Мусолини није никога убио. Он је слао људе на одмор у прогонство.

Силвио Берлускони, премијер Италије, "Ла воће ди Римини"

Заштићени и остали сведоци

Милан Веруовић Занимљиво је да је увиђај направљен према изјавама оптужених за убиство премијера. Не знам зашто и коме ја нисам био релевантан саговорник или сведок?!

Милан Веруовић, рањени шеф обезбеђења Зорана Ђинђића, "Арена"

Заштићени и остали сведоци

Сретен Лукић Криминалистички полицајци нису сматрали да је Милан Веруовић ургентан да би био саслушан. То би било саслушање форме ради, ако нема већ нешто што би водило прикупљању значајнијих доказа везаних за сам атентат.

Сретен Лукић, начелник Ресора јавне безбедности МУП-а Србије, конференција за новинаре

Бесмислена непрофесионалност

Велимир Ћургус Казимир Велики број текстова о Ђинђићу потписан је са Н. Н. и углавном објављен у 'Националу'. Бисер непрофесионалности и бесмислености је наслов у том листу – 'После посете премијера Зорана Ђинђића, пијани директор згазио дете'.

Велимир Ћургус Казимир, директор Ебарт-документације, "Статус"

Силе хаоса

Жарко Кораћ Несумњиво је да је тиме [пуцњавом испред Владе] послата порука Влади Србије, али пре свега и грађанима Србије, и не би требало потценити три елемента која су до тога довела. Први је шест месеци од убиства премијера Зорана Ђинђића, затим, непосредно суђење актерима тог злочина, и наравно, оно треће, што ће многи желети да сада сакрију, а то је да производња скандала, афера и интрига, стварање хаоса на политичкој сцени Србије поново охрабрује оне који само у хаосу виде шансе за свој опстанак. Тамо где се политичка борба води без остатка и не бирајући средства, у суштини секундарно производи овакве догађаје. О одговорности за ово би требало да се замисле они који то раде.

Жарко Кораћ, потпредседник Владе Србије, "Радио Б92"

Готово безизлазни инциденти

Александар Радосављевић Ми немамо персонални проблем ни са једним представником Г17 плус, ми само желимо да разговарамо са озбиљним људима а не са оним људима који желе да праве афере, да праве инциденте на политичкој сцени Србије и да јавност Србије доводе у готово безизлазну ситуацију.

Александар Радосављевић, портпарол Демократске странке, "Радио Б92"

Чекајући проглашење

Стојан Церовић Коштуница и ДСС опет ћуте и чекају да народ закључи како су најбољи они од којих нема ни штете ни користи.

Стојан Церовић, коментатор "Времена"

Слутња дубља од наде

Маријан Ристичевић Судећи према ономе како се према мени понашају, слутим да су са мојим именом нешто мутили. Кад ми званично кажу да ли сам био на седници или нисам, казаћу да ли сам био на седници или нисам.

Маријан Ристичевић, посланик у Скупштини Србије, "НИН"

Џип од три марке

Млађан Динкић Моји сарадници и ја поднели смо око 450 пријава и, колико ја знам, ништа озбиљно од тога није било. Ми смо, рецимо, утврдили да је 'БЦ' банка Бранка Црногорца декларисала да поседује капитал од преко 12 милиона марака депонован у Монтенегро банци у Подгорици, а наша контрола је утврдила да је прави износ свега 3 марке и 46 пфенинга и да је Бранко Црногорац фалсификовао те документе. Поднели смо кривичну пријаву и ништа се није догодило. Зашто? Е, па, сетите се оног џипа Чедомира Јовановића који је одлетео у ваздух тамо негде иза 5. октобра 2000. године. Јовановићу је тај џип поклонио баш тај Бранко Црногорац!

Млађан Динкић, бивши гувернер, "Независна светлост"

Џип од три марке

Чедомир Јовановић Не могу да причам о томе – о Динкићу.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе и Демократске странке, "Независна светлост"

Нема коалиција док траје обнова

Вук Драшковић Српски покрет обнове неће склапати коалиције са политичком опцијом за коју су Сејшелска и Маршалска острва политички програм и која не прави разлику између Грачанице и шећеране.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у Ужицу

Пробијени рокови, не и закон?

Наташа Мићић Лицитирање о томе да ли су сада Србији потребни председнички избори у суштини дилема да ли поштовати закон и Устав Србије.

Наташа Мићић, као председница Скупштине Србије, писана изјава

Пробијени рокови, не и закон?

Слободанка Недовић За расписивање председничких избора пробијени су сви рокови. И сад ћемо да идемо на председничке изборе као она пословична баба што се чешља док кућа гори, да бисмо за Сретење сазнали да ћемо ми у ствари имати један од ових облика демократског система у којем се председник бира у парламенту. Шта ћемо тад са овим председником кога со бирали на општим изборима, не знам.

Слободанка Недовић, ЦеСИД, Прес клуб "Медија центра"

Неударање чежње

Изјаве.нет Не осећам чежњу што нисам стигао на састанак са министром Лечићем.

Добривоје Станојевић, смедеревски министар културе и информисања, "Радио Смедерево"

База у кокошињцу

Богдан Тирнанић У холивудском филму важи правило да Србин може бити јунак само под условом како му је намера да усред Њујорка активира атомску бомбу коју је лично произвео у свом кокошињцу.

Богдан Тирнанић, колумниста, "НИН"

Крунски доказ

Изјаве.нет Краљ држи круну на главу само када седи у краљевску столицу на Бели двор. Неће ваљда да је носи у ову гужву, па да му је неко дрпи.

Хорман, становник ромског насеља које су посетили престолонаследник Александар и принцеза Катарина, "Стар"

Студијски рад

Исидора Бјелица За потребе моје обимне студије о оргазму у Србији, о томе да ли, како и колико Српкиње успевају да свршавају данас и колико су свршавале под Титом и Милошевићем, агенције су дошле до сензационалних података.

Исидора Бјелица, списатељица, "Арена"

Препеци, па реци

Предраг Умичевић Добитник овогодишње награде је Смедеревка, која ће нас достојно представљати широм Смедерева.

Предраг Умичевић, председник смедеревске владе, на Смедеревској песничкој јесени

Препеци, па реци

Драган Чолић Српска радикална странка има свога председника Српске радикалне странке.

Драган Чолић, посланик СРС-а из Смедерева, на представљању књиге Војислава Шешеља