Кад сам био млађан (и частан) баштован ја...

Братислав Гашић То (керамичар) је једно часно занимање. Све је кренуло тиме што се на интернету појавила моја лажна приступница СРС, коју знам ко је фалсификовао, чији члан никада нисам био. И у којој пише да имам ССС, занимање керамичар. Погрешили су и име оца. После тога су неки опозициони лидери, велики научници, причали у Скупштини о томе и везивали се само за период од мојих 15 радних дана у државној фирми – у „Трајалу“. Али, нисам био керамичар, него баштован. Имао сам звање грађевински техничар.

Братислав Гашић, министар одбране, о прозивкама да је керамичар, „Недељник“/„Истиномер“

Теле из ријалитија

Миодраг Зец Сваки сељак за себе задржи најбоље теле, а она слабија продаје другима. А шта ми радимо? Ми десет најбољих ђака Математичке гимназије дајемо Енглезима, а за себе задржимо седам ријалити звезда.

Миодраг Зец, професор Филозофског факултета у Београду, на скупу Економског факултета у Београду, „Данас“

Изјављујем саучешћа по (белим) кућама

Александар Вучић Господин Бајден због своје велике личне трагедије није ни у Белој кући ни у Вашингтону, већ у Делаверу, али ћемо видети да ли ћемо ми можда имати прилику да одемо до Делавера да изразимо своје саучешће, своје поштовање због смрти и трагедије Боа Бајдена, великог америчког човека.

Александар Вучић, премијер Србије, о смрти сина потпредседника САД Џоа Бајдена, у изјави за РТС, „Телепромптер“