Лобија њихових да није

Грегори Копли Изетбеговић се неколико пута срео са Осамом бин Ладеном и заложио и осигурао да Бин Ладен и сви они који га следе добију пасош БиХ. Опште мишљење људи на Западу било је да су сви муслимани невини, а сви Срби су криви, али то се мења после 11. септембра и људи су схватили да постоје добри и лоши момци на свим странама. Грађани из Србије и Републике Српске нису током ратних дејстава умели на прави начин да се заштите, пре свега у сфери јавног мњења. Исламистичка страна, Изетбеговић и хрватска страна под Туђманом заједно су потрошиле на стотине милиона долара за медије и политичку подршку. Веома бих био изненађен када би сазнао да су Срби на то потрошили бар милион. У том смислу, Срби нису схватили да се ратови не добијају само на терену, него и на други, политички начин.

Грегори Копли, директор Института за стратешке студије у Вашингтону

Лобија њихових да није

Ричард Холбрук Босне и Херцеговине не би било да није било Алије Изетбеговића... Српска демократска странка је корумпирана, морално, финансијски и политички. СДС је нацистичка странка и лично ћу се борити за забрану те странке.

Ричард Холбрук, бивши специјални амерички изасланик за Балкан, "Дневни аваз"

Чекајући седми

Зоран Живковић Коштуница и Милошевић разговарали су неколико сати шестог октобра и нико не зна шта су разговарали и шта су се договорили. Можда су се договорили да Милошевићев Устав надживи Милошевића, ко зна?!

Зоран Живковић, премијер, "ТВ Б92"

Чекајући седми

Чедомир Чупић Владавина Милошевића је била владавина контролисаног хаоса, а владавина ДОС-а, нажалост, дошла је у једну другу супротност – владавину неконтролисаног хаоса.

Чедомир Чупић, професор Факултета политичких наука, "Глас јавности"

Чекајући седми

Б92 Пре смо знали кога треба да срушимо а сада не знамо кога треба да изаберемо.

Б92, анкетирана грађанка о годишњици Петог октобра

Обрађивач

Вук Драшковић Милошевићев поредак државног тероризма, такорећи, није ни загребан. Службу државне безбедности сада води човек који је годинама, за време Милошевића, мене обрађивао као унутрашњег непријатеља.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, "Независна светлост"

Контролор

Горан Свилановић Компанија 'Карић' контролише више посланика у парламенту него Демократска странка или Демократска странка Србије или коалиција која подржава владу.

Горан Свилановић, председник Грађанског савеза Србије, "Утисак недеље"

Кутак за спорни тренутак

Драган Веселинов Влада Србије је килава.

Драган Веселинов, бивши министар пољопривреде, "Панчевац"

Кутак за спорни тренутак

Драган Маршићанин Прикривали смо лопова неко време.

Драган Маршићанин, потпредседник Демократске странке Србије, о одузетим мандатима, "Утисак недеље"

Бивши другови и садашња слога

Владан Батић Карла дел Понте рекла ми је да је Милан Милутиновић у Хагу пронашао своје бивше другове, са којима се сложио и не жели да сарађује са Тужилаштвом.

Владан Батић, министар правде, "Б92"

Ко (се) пита...

Стојан Церовић Ако Масари и Монтгомери оцене да су избори у реду, онда тако има да буде. А ако се питате зашто је реч ове двојице толико важна, или зашто да гласате кад је власт на сасвим другом месту, па... боље се питајте нешто друго.

Стојан Церовић, коментатор "Времена"

Бунарење

Драгољуб Мићуновић Нама је потребна, макар елементарна, мудрост сваког сељака која каже – не пљуј у бунар док не ископаш нови.

Драгољуб Мићуновић, председнички кандидат, поводом иницијативе ДСС-а за изгласавање неповерења Влади Србије

Бунарење

Драган Јочић Поредити да је добро на страни ДС-а, а да је лоше на страни радикала, то је потпуно неозбиљно.

Драган Јочић, потпредседник ДСС-а, конференција за новинаре

Болесно

Изјаве.нет Нисам желела медијску промоцију, а још мање да се оставка користи у политичке сврхе и за партијска спорења, посебно зато што изузетно ценим министра Ђелића, али ме је он непријатно изненадио и повредио када је рекао да сам оставку поднела због болести. Не желим да се пласирају неистине, поготово од стране Ђелића коме сам две и по године била најближи сарадник. Оставку сам поднела искључиво из професионалних разлога.

Рада Луковац, бивша помоћница министра финансија, "Глас"

(Не)частиви на Коларцу

Светлана Стојановић Немамо ништа против одржавања било ког концерта, па ни концерта рок групе The Residents. Смета нам експлицитно сатанистичка иконографија која је потпуно непримерена датуму и месту одржавања концерта. Илија Коларац своју задужбину није наменио таквим манифестацијама. У Коларчевој задужбини никада до сада није одржан ниједан рок концерт. Ако је ово први, са сатанистичком иконографијом, на дан који православцима нешто значи – да ли је то некаква порука?

Светлана Стојановић, председник Одбора за културу ДСС-а, "Време"

(Не)частиви на Коларцу

Јован (Ћулибрк) ДСС има апсолутно право да од умјетности тражи одговорност. Проблем је у томе што је то учинио на потпуно погрешном мјесту.

Јован (Ћулибрк), јеромонах, "Време"

У пресједника Филипа ОЕБС уши

Филип Вујановић Извештај ОЕБС-а о 'секс трафикингу' заслужује и обавезује, због свега што је у њему садржано, да се сачува у дискрецији.

Филип Вујановић, председник Црне Горе, "Блицњуз"

Репрезентативац

Изјаве.нет Ја сам у шибицарском спорту репрезентовао Крагујевац, не само у Србији него и на Западу.

Драган Петровић Печенко, шибицар, "Независна светлост"