Доста злочина

Карла дел Понте Зоран Живковић, премијер Србије, запретио је да ће обуставити сваку сарадњу ако буду подигнуте нове оптужнице.

Карла дел Понте, глави тужилац Хашког трибунала, "BBC"

Два ратна друга

Изјаве.нет Србија не може истовремено имати Косово и ући у Европску унију. Срби морају почети да се суочавају са стварношћу. Мало њих се усуђује да јавно то каже, али знају да је Косово изгубљено. Они, заправо, чекају да свет – УН и САД – заврше посао који је започет ратом из 1999. године.

Ричард Холбрук и Бернар Кушнер, бивши амбасадор САД при УН и бивши шеф УНМИК-а, "Вол стрит џорналу"

Као да је било некад

Зоран Живковић Уласком Г17 плус у Скупштину Србије свог посланика у српском парламенту можда је добио и вођа бивше ОВК Хашим Тачи. Странка која је купила посланика је за џентлменски договор са Албанцима, а ако погледате програм те странке и упоредите га са Уставном повељом, онда ћете видети да остваривање тог програма експлицитно значи независност Косова.

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре

Као да је било некад

Александар Радосављевић У Србији владу бирају бирачи, а не Динкићев новац узет од послова са Народном банком или можда од Хашима Тачија, чије захтеве за независношћу Косова Динкић у Србији заступа. Мирољуб Лабус ће 15. октобра, дан после почетка дијалога између Београда и Приштине, говорити на трибини аустријске десничарске странке, која се залаже за независност Косова и која Лабуса данима најављује као човека који ће подићи устанак у Србији.

Александар Радосављевић, портпарол ДС-а

Пребукирано

Млађан Динкић Посланици врше притисак да уђу у наше редове. Ми имамо проблем да одговоримо на све њихове захтеве, јер проверавамо о каквим се посланицима ради.

Млађан Динкић, потпредседник Г17 плус, нишке "Народне новине"

Иницијатива за ненормалну Србију

Бојан Пајтић Ми желимо да се у Скупштини Србије под хитно расправи о поверењу Влади, односно о поверењу председници Скупштине, да тај пренос буде директан и да то иде на нашу иницијативу, пошто смо ми као коалиција одговорни, како за предлагање и за рад републичке Владе, тако и за рад председника Народне скупштине. У том смислу ми као коалиција имамо и највећи легитимитет за такав предлог. Не желимо да у току председничке кампање недељама траје иницијатива и акција Српске радикалне странке са говорнице Народне скупштине у директном преносу. Мислимо да би то било монополисање директних преноса и институција Народне скупштине у корист предизборне кампање Томислава Николића и на овакав начин такву иницијативу ћемо предупредити.

Бојан Пајтић, председник посланичке групе "ДОС-Реформе", о предлогу да се прекине Прва и сазове Друга седница Скупштине Србије

Симболизам

Горан Свилановић Ми Наташу Мићић сматрамо симболом промена.

Горан Свилановић, председник Грађанског савеза Србије, "Б92"

Једини у Владе

Владан Батић Какве везе има ако падне Влада, само у диктатурама не падају владе. Мени је то супер, то је врхунац демократије. За то смо се ваљда борили, за изборе, редовне, ванредне, поверење Влади, неповерење, ја сам ваљда једини српски министар од Пашића до данас који је прошао кроз топлог зеца и расправу о поверењу маја 2001. године.

Владан Батић, министар правде, "ТВ Б92"

Само БИА и они који имају средства

Душан Михајловић Не размишљам да ли ме неко прислушкује. Није БИА једина која се бави прислушкивањем. У Србији само БИА и они који имају средства да то раде на други начин, а свако ко има ту технологију то може да ради, а то је велики број земаља које то раде из свемира, да кажем прислушкују целу планету, па не треба из тога искључити могућност да то неко ради и у Србији.

Душан Михајловић, министар полиције, у изјави новинарима

Само бизнисмени који имају средства

Миодраг Исаков Бизнисмени контролишу судство, полицију, БИА, као и да је наивно уверење да крупни капитал контролише посланике, већ је реч о вишим инстанцама, јер посланици више не одлучују ни о чему.

Миодраг Исаков, потпредседник Владе Србије и лидер Реформиста Војводине, "Блиц"

Јаре и наше паре

Божидар Ђелић Повећање плата у здравству значиће и повећање партиципације. Износ тек треба да се одреди, али једноставно, не може се и јаре и паре, више новца за плате, више новца за све, а да се не затражи од грађана да они то делимично подмире.

Божидар Ђелић, министар финансија, конференција за новинаре

До еколошке равнотеже, без Легије

Вук Бојовић Нити бих се уплашио нити бих клек’о пред Легијом. Легија је годинама био мој волонтер у Зоолошком врту. Био је добар волонтер. То је било после његовог ратовања са Арканом, а пре ступања у црвене беретке. Долазио је овде сваки дан. Изведе тигрицу Цицу из кавеза, и, овде, на овом брежуљку изнад зебри седе сатима, играју се. А Цица, мало-мало, па гледа на зебре, теку јој бале, али не помишља да скочи у њихов тор. Легија је имао апсолутну контролу над њом.

Вук Бојовић, директор Зоолошког врта у Београду, "НИН"

До еколошке равнотеже, без Легије

Вук Бојовић Живимо у ненормалном окружењу, све је пропало. А био сам велики оптимиста, веровао сам много у ову власт, а та власт ме зеза. Не дају ми да увезем леопарда из Киргизије, боје се да не пореметим еколошку равнотежу Киргизије. При том, Анђелка Михајлов и компанија још нису утврдили како је то побијено и извезено за Италију сто хиљада птица...

Вук Бојовић, директор Зоолошког врта у Београду, "НИН"

За јавност и поштене грађане

Мило Ђукановић Не желим коментаришем изјаве трећеразредних политичара попут тог злосрећног [Миодрага] Живковића... Ипак, због јавности и поштених грађана само желим да кажем да је у питању гнусна лаж. Такве лажи могу бити само плод политичког безобразлука, болесног људског ума и једне морално политичке проститутке тога типа. Помогао му је Бог само зато што обављам посао који обављам јер би за такве лажи и клевете и те како добио прилику за дуел и то без ТВ камера.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, конференција за новинаре

За јавност и поштене грађане

Миодраг Живковић Ја сам на једини могући начин саопштио, што апсолутно није ни увреда, ни клевета, ни лаж и не припада вокабулару ружних ријечи – да је Ђукановић лично корисник услуга молдавске држављанке С.Ч. и да је због тога учинио све да се тај поступак обустави... Шта очекивати од човјека коме је Слободан Милошевић био макро пуних 10 година?

Миодраг Живковић, лидер Либералног савеза, "Вијести"

Капацитет, али умерен

Милош Радовић Није природно, нема човек такав капацитет, поготово га немамо ми, да урадимо 30 филмова у животу. Ми смо полуирационални, нисмо бића рођена да стварају индустрију, него с времена на време, кад нам нешто занимљиво падне на памет, а не по сваку цену.

Милош Радовић, режисер, "Време"