Изгладњивање пчела радилица

Миодраг Зец Држава би требало да обезбеди рам (кошницу), а да предузетници (пчеле) сами и са радошћу праве профит (мед). Наша држава ради супротно. Непрекидно јури и намамљује пчеле и гура их у неадекватну кошницу. Уместо ливадског меда које пчеле саме праве, држава тражи огромне количине новца (шећера) и њиме храни трутове, уместо радилица.

Миодраг Зец, професор економије Филозофског факултета у Београду, о цеху закаснелог реструктурирања, НИН

Аутопут Београд-Лондон (преко Мале Крсне и Ламанша)

Зорана Михајловић Имамо 200 милиона тона пепела на депонијама, којим може да се изгради, на пример аутопут од Београда до Лондона, дуг 2.000 километара.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министар грађевине, најављујући да ће пепелом из термоенергетских објеката моћи да се граде аутопутеви у Србији, „Танјуг“

Ангела на добром преноћишту

Александар Апостоловски То што ће Меркелова преспавати у Београду не изазива код Вучића одушевљење због могућности да и њој да ваучер јер летује у Србији већ због тога што је то још једна симболичка порука да се Србија налази на Ангелином путу.

Александар Апостоловски, колумниста, „Политика“

Економија Србије по Конфучију (и Вучићу)

Александар Вучић Извоз - плус 15%, мај на мај. Кренуло је и са увозом живе стоке. Ми прерађујемо, извозимо за Русију и за многе друге земље више него раније. Железара „гура“ највише, наравно, са просечних 57.000 тона прошле године, а сада је дошла на просечних 85.000 тона. Повећаваће се. Тачку по тачку, мрву по мрву, како је то велики Конфучије рекао – ако канту земље сваког дана на једно место будете носили, нићи ће брдо и планина.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, „parlament.gov.rs“