Тешко оном кога Партизан храни а Рус не брани

Душко Вујошевић Не примам плату од јануара 2013, живим од Русије - од пара које сам узео док сам био у ЦСКА. Одмах да кажем, не бих радио ни за једну службу, али све што могу Путину да помогнем - а знам да не могу - ја бих помогао, бесплатно.

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан, о председнику Русије, „Лични став“ на каналу „youtube“

Квалификација рата и злочина по Орвелу (и Пајкићу)

Небојша Пајкић У рату нема злочина, јер је рат сам по себи злочиначка форма. Орвел је писао да никада не треба судити ратним злочинцима, јер ратни злочинци који су добили рат суде ратним злочинцима који су изгубили рат. То је војно питање.

Небојша Пајкић, професор Факултета драмских уметности, сценариста и режисер, „Недељник“

И Русија ће да уђе у НАТО (само сутра)

Светозар Маровић Све земље у региону, као и наше велике пријатеље у Русији, сигуран сам, само може радовати мир и стабилност у Црној Гори, јер улазак у НАТО то гарантује.

Светозар Маровић, председник Политичког савета Демократске партије социјалиста, „Данас“

Сребреница као златна прилика

Виталиј Чуркин Недавно је била 40-годишњица окончања рата у Вијетнаму. Зашто нисте сазвали седницу Савета безбедности УН? Зашто нисте припремили предлог резолуције, у којем сте могли да осудите тепих-бомбардовање Ханоја? Да осудите коришћење напалма. Да осудите убиство 500 мирних житеља сеоцета Ми Лај од стране поручника Келија, којег је великодушно помиловао председник САД. Недавно је била 10-годишњица незаконите инвазије Ирака од стране САД и Уједињеног Краљевства, која је произвела погибију милиона људи, а цео регион до данас потреса најжешћа криза. Зашто САД и Уједињено Краљевство нису предложили да се тим поводом усвоји резолуција Савета безбедности УН, која би назвала ствари правим именом?

Виталиј Чуркин, представник Русије у СБ УН, стављајући вето на британску резолуцију о Сребреници, „Восток.рс“