Теорема о познатости Ким Кардашијан

Изјаве.нет Јадна је цивилизација у којој већина младих људи зна све о Ким Кардашијан, а не зна ништа или зна веома мало о Орвелу, Питагори или Хегелу. Несрећно је друштво у ком већина младих зна све о Маци Дискрецији, а не зна ништа или зна веома мало о Његошу, Црњанском и Кишу.

Бојан Панаотовић, директор Културног центра Нови Сад, „Блиц”

Ако нису лагали мене, не лажем ни ја вас

Маријан Ристичевић Извозимо гомилу сировина за исхрану туђе стоке, а у контри увозимо месо треће категорије; неко то зове липсотина, а неко - јестиви отпад. Увозимо и гомиле смрзнутог меса којем је истекао рок трајања, и то разноразном врстом саобраћаја. Тако сабијамо свој сточни фонд.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик СНС-а, у Скупштини Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Жута (мрсна) свадба

Маријан Ристичевић Госпођа, коју треба да изаберемо, заједно је са специјалним тужиоцем Радосављевићем и са тадашњим министром правде ишла на свадбу код државног секретара - који је такође био партијски кадар - иако нису у родбинским односима. Једино су могли да певају: Јесте ли ми род, демократи мали? Без обзира што немам ништа против госпође, нећу гласати за овај предлог, чак ми је дошло да одустанем од дискусије, али онда грађани не би знали разлог мог одустанка.

Маријан Ристичевић, председник НСС-а и посланик са листе СНС-а, о реизбору републичког јавног тужиоца Загорке Доловац, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Верујемо у једног Вучића и све споразуме који од њега исходе

Милија Милетић Имамо велику шансу да дођу људи из Америке код нас у Србију, да буду туристи. Ево, и велика могућност да 31. јула, 1. и 2. августа дођу код нас у Сврљиг на Белмужијаду, и да на тај начин будемо сви заједно и повећамо буџет. Још једном, подржавамо овај споразум и све остале споразуме које предлаже наша влада са нашим премијером.

Милија Милетић, посланик Уједињене сељачке странке са листе СНС-а, о Споразуму о ваздушном саобраћају са САД, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Кад бих све проверавао хиљаду пута (цео живот би ми био Швицарска)

Александар Вучић То побољшање за пензионере неће бити велико али ће они, ипак, осетити да живе боље. Хиљаду пута сам то проверио и знам о чему говорим. Тако нешто ће да се догоди, то је моје обећање.

Александар Вучић, премијер Србије, о повећању пензија, „Курир“

За заклетву ММФ-у ја спев'о сам стих

Александар Вучић Ја сам за ММФ и са ММФ-ом.

Александар Вучић, премијер Србије, о предстојећим разговорима са ММФ-ом, „Данас“