Коалиција са људским ликом

Александар Вулин Са СРС нисам могао да будем у коалицији, али - персонално - ја и Вучић смо као људи сарађивали двадесет година. Никада нисам имао проблема са Александром Вучићем, али са политиком СРС - јесам.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, о напуштању ЈУЛ-а 1998. године, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Све ми дирај, само ми вољеног друга (и премијера) не помињи

Александар Вулин У скупштинском пословнику, када неко негативно помене твог председника странке, имаш право на реплику; а када помене мог председника владе [Вучић], ја немам права на реплику. Е па, ја имам право на реплику. И те како. Двадесет година се дружимо, наравно да га волим.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Кад медитеранско сунце (не) обасјава Дедиње

Александар Вулин Ја треба да демантујем да немам кућу у Португалу? Свако ко је релативно добронамеран види да је сунце на тој кући медитеранско.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, на оптужбе да је купио кућу на Дедињу, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Бугари лете у небо

Александар Вучић И онда ви питате шта ћемо да радимо са стакларом - па искључићемо им струју, па нек Бугари скачу у небо колико хоће... То је приватна фабрика у којој је Бугарин газда на нашем труду и на нашој муци, дужан је за гас и струју ни сам не зна колико милиона евра, и трпа профит у свој џеп.

Александар Вучић, премијер Србије, о „Српској фабрици стакла“ у Параћину, „Танјуг“

Завет(ник)

Томислав Николић Ја сам се зарекао да никада више нећу бити члан ниједне политичке странке осим СНС. Никоме више не бих помогао да оствари политички успех осим Александру Вучићу.

Томислав Николић, председник Србије, о спекулацијама да оснива нову странку, „Блиц“/„Бета“