Пепељуга и буљук (скромних) вилењака

Јоргованка Табаковић Ја морам НБС да назовем Пепељугом, наш је рад иза завесе, наши се састанци не снимају, наши су људи навикли да раде тихо и скромно. То су ти мали вилењаци и чаробњаци.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, РТС

Од Пепељуге правимо принцезу

Јоргованка Табаковић Пред собом видите само део институције која се зове Народна банка Србије и која на најупечатљивији начин, језиком приче, како најбоље можете да разумете, може да се представи Пепељугом која је, ето, стрпљиво, упорно, три године радила, да би данас могла да вам представи стабилну и ниску инфлацију.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, „Фонет“/„Истиномер“

Негативан коалициони потенцијал

Небојша Крстић Ако ДС има, рецимо, 10 % подршке, у тренутку кад уђе у коалицију са [Зораном] Живковићем, има 5%. И поставља се питање зашто то онда ради?

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Исход се зна, играмо на гол (кош) разлику

Небојша Крстић Што се Србија секира кад Косово примају у спортске организације? Па побеђиваћемо их, ту уместо њих неће моћи да играју Американци.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Истеривачи страх(ов)а

Бојан Пајтић Почетком 2000. године, ДС је према проценама истраживања јавног мњења била на ивици цензуса, а остале странке ДОС-а су биле далеко испод цензуса. После само неколико месеци, ДОС је победио на изборима. Људи су се, једноставно, плашили да кажу за кога гласају. Данас је страх још већи него тада.

Бојан Пајтић, председник ДС-а и председник Извршног већа АП Војводине, „Данас“/„bizlife.rs“

Да ми је бити просветни радник

Небојша Крстић Благо просветним радницима. Сад ће крај распуста и почетак штрајка.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Српски коњушар

Бора Ђорђевић Истина је да постоји та идеја. Није моја, а не могу вам рећи чија је. У сваком случају, могу да кажем да ће ми бити част да наступим у Загребу. То ће бити мој први концерт тамо после много година, још од рата.

Бора Ђорђевић, кантаутор, о концерту „Рибље чорбе“ у Загребу, према „Блицу“

Вуковар, једна (од многих) прича

Милорад Пуповац Замислите ситуацију 1946, 1947. или 1948. године када би да неко, на пример, у Новској, Јасеновцу, Глини или Јадовном рекао да латинично писмо не сме да буде у употреби.

Милорад Пуповац, председник Српског народног већа, о укидању ћириличних табли у Вуковару, „Дневник ТВ Нова“/„Јутарњи лист“

Политика је курва (чак и кад си ожењен Дверима)

Ђорђе Вукадиновић Као преварени муж, последњи сазнам за превару.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и главни уредник НСПМ, о „трвењима и ломовима“ унутар Двери, „Политика“